Wednesday , January 20 2021
Home / Ethereum / Polkadot cryptocurrency op hoogste waarde ooit, zit XRP op de hielen – BTC Nieuws

Polkadot cryptocurrency op hoogste waarde ooit, zit XRP op de hielen – BTC Nieuws

De prijs van de munt DOT van het Polkadot protocol is in de afgelopen 24 uur met meer dan 32% gestegen en is nu zelfs meer dan 10 euro waard. Dit is voor het eerst in de korte geschiedenis van Polkadot.

Als gevolg hiervan heeft de marktkapitalisatie van Polkadot voor het eerst de drempel van eight,eight miljard euro overschreden, volgens gegevens van CoinMarketCap.

XRP op de hielen

Polkadot is nu de op vier na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, genesteld tussen XRP en Litecoin.

Bron: BLOX

Polkadot is een relatieve nieuwkomer onder blockchain-netwerken. Het is gebouwd onder leiding van Gavin Wooden en Jutta Steiner van Parity Applied sciences. Tot vorig jaar verdeelde Parity Applied sciences hun tijd en geld nog tussen op Ethereum gebaseerde projecten en het creëren van een eigen blockchain.

Afstand van Ethereum

In december 2019 verklaarde Parity dat ze de Parity Ethereum-shopper niet langer konden onderhouden. Deze shopper was toen de op een na populairste manier om toegang te krijgen tot de Ethereum-blockchain. Het doel was om meer tijd aan Polkadot te besteden.

Volgens Polkadot’s productpositionering is het protocol echter niet zozeer een concurrent van Ethereum, maar eerder een versterker ervan. Het is ontworpen om meerdere blockchains met elkaar te verbinden, zodat ze onderling kunnen worden gebruikt. De DOT heeft twee functies, het kan gebruikt worden als een governance-token voor als er gestemd moet worden op de blockchain. Daarnaast is DOT ook een utility-token voor het maken van zogenaamde ‘parachains’.

Markt is positief

Sinds de lancering van het mainnet in mei, is Polkadot flink doorontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan het venture Moonbeam, dat werkt aan schaalbare slimme contracten, en KILT, dat werkt aan digitale identiteit.

De markt oordeelt positief over de Polkadot koers. Eigenlijk al sinds de lancering, need in augustus stond de munt in de prime 10 van alle cryptovaluta volgens marktkapitalisatie. Binnen een maand had DOT een marktkapitalisatie van meer dan 5 miljard euro opgebouwd.

Investeer in Polkadot met BLOX!About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin must reclaim $40,000 or risk plummeting to $20,000, curtailing crypto bull run

Bitcoin bull run final take a look at is the reclamation of $40,000, however losses …

Ethereum Rival NEAR Protocol Rallies 106% As DeFi Gains More Presence

Sensible contracts facilitator and blockchain platform NEAR Protocol has gained 106% within the final month. …