Sunday , January 24 2021
Home / Ethereum / Na bitcoin kan ook Ethereum profiteren van institutioneel geld, aldus investeerder Tapiero – BTC Nieuws

Na bitcoin kan ook Ethereum profiteren van institutioneel geld, aldus investeerder Tapiero – BTC Nieuws

Bitcoin heeft de afgelopen maanden ontzettend geprofiteerd van institutioneel geld. De een na de andere grote partij sloeg massaal bitcoin in. Ethereum lijkt de volgende munt te worden waar grote investeerders naar kijken. Dat zegt Dan Tapiero, een bekende macro-investeerder.

Stimuleringsmaatregelen

In een aflevering van The Breakdown met Nathaniel Whittemore zegt Tapiero dat de hoeveelheid stimuleringsmaatregelen die dit jaar in de geldhoeveelheid is gepompt, het financiële landschap heeft veranderd.

‘Ik denk dat investeerders echt in een ander kader moeten denken. Ik denk dat het raamwerk nog in ontwikkeling is, maar bijna alles wat je vroeger dacht, is nu veranderd. Het komt erop neer dat als je alle fiscale en monetaire stimuleringsmaatregelen bij elkaar optelt en probeert er dit jaar een waarde aan te hechten, je kijkt naar een bedrag van meer dan 30 biljoen greenback aan stimuleringsmaatregelen die in de wereldeconomie is gestoken. Dat is anderhalf keer zo groot als de Amerikaanse economie die in de wereld wordt geïnjecteerd, dus ik denk niet dat we zelfs maar begrijpen wat de gevolgen zijn.’

Ethereum krijgt steeds meer aandacht

Tapiero zegt dat naarmate het economische landschap blijft veranderen, hij denkt dat Ethereum waarschijnlijk meer aandacht zal krijgen van institutionele beleggers.

‘Het is mogelijk dat sommige van deze instellingen naar Ethereum gaan kijken, daar hebben ze nog niets over bekend gemaakt. Ik wil niet zeggen dat het een voorspelling is, maar als je me zou vragen: ‘Wat kan er verrassend zijn dat kan gebeuren waar mensen niet aan denken?’ Dat zou verrassend zijn.’

Ethereum presteert beter dan bitcoin

De oprichter van DTAP Capital merkt op dat het plan van Northern Belief om crypto-activa te bewaren een groot teken kan zijn dat institutionele beleggers naar Ethereum beginnen te bekijken.

‘Het feit dat Northern Belief, dat een zeer robuuste, zeer traditionele bewaarder is, naar buiten is gekomen en heeft gezegd dat ze cryptocurrency gaan bewaren. Nu hebben ze 13 biljoen USD aan activa in bewaring en voor 1,three biljoen USD aan activa in beheer, en wat zou er dan kunnen gebeuren? Dus ze bewaren Bitcoin en Ethereum, dus ik denk dat als we dat beginnen te zien, je misschien echt steun krijgt onder Ethereum, en opnieuw heeft Ethereum dit jaar beter gepresteerd dan Bitcoin en is er daar veel raketbrandstof.’

Hieronder zie je de koers van Ethereum uitgedrukt in sats (meeteenheid bitcoin). Ethereum is sinds start dit jaar 25% tougher gestegen dan bitcoin.

‘Ethereum is geen digitaal goud. Het is iets heel anders … Als Northern Belief Bitcoin en Ethereum gaat bewaren, betekent dat dat ze klanten hebben die ze allebei willen kopen.’

About Tom Greenly

Check Also

ETH/USD Likely to Keep Growing; Price Climbs Above $1200

ETH Price Prediction – January 22 After touching the each day low of $1039, the …

Gaat Grayscale naast Bitcoin en Ethereum, ook Chainlink aanbieden? – BTC Nieuws

Als we de geruchten moeten geloven, is Grayscale Investments bezig met het ontwikkelen en lanceren …