Saturday , January 23 2021
Home / Ethereum / Ethereum stijgt met 35% naar 1.100 dollar (900 euro), start van altseason? – BTC Nieuws

Ethereum stijgt met 35% naar 1.100 dollar (900 euro), start van altseason? – BTC Nieuws

Bitcoin neemt heel even pauze waardoor de altcoins ruimte krijgen om te stijgen. Ethereum grijp deze kans met beide handen aan en is de afgelopen 24 uur met 35% gestegen tot 1.100 dollar. Zo rond 5 uur Nederlandse tijd brak Ethereum met de 1.000 dollar grens, meestal begint de Aziatische markt dan met handelen.

Beste altcoin

De epische pomp omhoog heeft in minder dan 24 uur meer dan 35% aan dollarwaarde toegevoegd, dit is een van Ethereums grootste eendaagse bewegingen in de geschiedenis. ETH is een van de finest presterende altcoins in de prime 100.

Analist en handelaar Alex Krüger merkte op dat de koers van Ethereum drie maanden achter elkaar heeft moeten inleveren ten opzichte van bitcoin, maar dat dat in één dag heeft goedgemaakt.

Ethereum marketcap boven 125 miljard USD

Na Bitcoin heeft Ethereum de grootste market cap, ofwel de koers maal het aantal cash. Dit betekent dat er ontzettend veel geld nodig is om de koers van Ethereum zo laborious te doen bewegen. Voor het eerst in drie jaar is de marketcap van Ethereum boven de 100 miljard dollar uitgekomen. Op onze Ethereum koerspagina vind je onderstaande tabel. De marketcap is gestegen naar 125 miljard dollar. Vergelijk dat eens met de marketcap van de derde coin Tether. De marketcap van Ethereum ligt 500% hoger dan die van Tether, met een marktkapitalisatie van iets meer dan 20 miljard dollar.

Altseason begint

Analist Luke Martin, zegt dat het logisch is dat altseason is begonnen. Ondanks dat Ethereum met 35 procent stijgt, kun je meer verdienen met een lengthy op het slechter presterende EOS.

De enige andere excessive-cap altcoins die op het second van schrijven in de buurt komen van de prestaties van Ethereum, zijn Cardano en Chainlink.

Staking en transactiekosten

De enorme prijsstijging van Ethereum heeft twee bijwerkingen. Ten eerste is het bedrag aan ETH dat is ingezet op het Beacon Chain-depositocontract nu 2,four miljard dollar waard tegen de huidige koers. Volgens het ETH 2.zero Launchpad zijn er 2,2 miljoen ethers ingezet op de Beacon Chain en ten minste een jaar opgesloten. Dit komt neer op iets minder dan 2% van het totale aanbod, wat niet veel klinkt. Deze ethers kunnen in de tussentijd echter niet worden verkocht en zijn effectief uit de circulatie verwijderd totdat Part 1.5 de ETH 1.zero-keten samenvoegt met ETH 2.zero.

Een ander neveneffect, dat niet ideaal is, is een stijging van de gasprijzen, ofwel de transactiekosten. Hoe drukker het op het netwerk is, des te meer het kost om ethers en op Ethereum gebaseerde tokens te verzenden. Volgens Bitinfocharts.com kost het bijna 15 dollar voor elke gemiddelde transactie, dit is het op twee na hoogste niveau.

Dit maakt kleinere transacties op het netwerk financieel niet haalbaar, hoewel de echte whales er niet door worden beïnvloed. Het loont bijvoorbeeld niet om kleine DeFi transacties te doen.

About Tom Greenly

Check Also

what is it and why has the price gone parabolic?

The price of the world’s second largest cryptocurrency, ether, hit a brand new all-time excessive …

Ethereum Price Could Surge 650% To $10,500, Fundstrat Global Predicts

KEY POINTS Fundstrat believes Ethereum is the most effective threat/reward funding play in cryptocurrency Charges …