Saturday , January 23 2021
Home / Ethereum / Steeds meer ethereum op beurzen, en dat is een goed teken – BTC Nieuws

Steeds meer ethereum op beurzen, en dat is een goed teken – BTC Nieuws

De development van 2020 is dat er steeds meer bitcoin en ethereum van beurzen worden gehaald, en er ook minder cash naar beurzen worden gestuurd. Dit is een teken dat de markt bullish is, need normaal gesproken stuur je alleen crypto naar een beurs als je deze wilt verkopen.

Maar sinds een paar weken, is het saldo aan ethereum op gecentraliseerde beurzen gestegen.

Tegen de development ingaan

Bitcoin en Ethereum zagen dit jaar allebei een duidelijke daling van het saldo op beurzen. Dit heeft meerdere redenen, denk aan dat  het vertrouwen in gecentraliseerde instellingen afnam en dat meer investeerders hun activa voor de langere termijn aan Hodl’en zijn. Vanaf half december is het aantal ethereum op beurzen echter weer begonnen toe te nemen.

Bron: Glassnode

Geen intentie tot verkoop

Hoewel dit voor de ethereum koers als negatief kan worden beschouwd, omdat de stijging de intentie tot verkoop zou kunnen aangeven, is er een alternatieve verklaring voor deze stijging. Het grootste deel van de stijging van het saldo van ether vond plaats op Bitfinex, dat op 18 december leningen lanceerde voor bitcoin en Ethereum.

Onderpand aanhouden

Stel dat je stort op Bitfinex, dan kan je maximaal 80% gebruiken om ethereum tegen dezelfde waarde te lenen. Als je 100 greenback stort, dan kun je dus voor 80 greenback aan ethereum lenen. Ditzelfde principe geldt ook voor bitcoin.

Bitfinex rekent een rente van four,16% en 1,14% per jaar voor respectievelijk bitcoin- en etherleningen. De service is alleen beschikbaar voor volledig geverifieerde gebruikers.

Bitcoin onderbouwt argument

Deze leendienst blijkt dus ontzettend populair. Als zodanig kan de stijging waarschijnlijk worden verklaard door beleggers die Bitfinex Borrow gebruiken om ethers te lenen, een interpretatie die wordt ondersteund door een vergelijkbare toename van het aantal bitcoin op Bitfinex op hetzelfde second. Dit houdt in dat beleggers longposities innemen in plaats van zich voor te bereiden om te verkopen, wat een positief signaal is voor ETH.

About Tom Greenly

Check Also

what is it and why has the price gone parabolic?

The price of the world’s second largest cryptocurrency, ether, hit a brand new all-time excessive …

Ethereum Price Could Surge 650% To $10,500, Fundstrat Global Predicts

KEY POINTS Fundstrat believes Ethereum is the most effective threat/reward funding play in cryptocurrency Charges …