Sunday , January 24 2021
Home / Ethereum / Groei aantal programmeurs Ethereum laat Bitcoin, Polkadot en Cosmos ver achter zich – BTC Nieuws

Groei aantal programmeurs Ethereum laat Bitcoin, Polkadot en Cosmos ver achter zich – BTC Nieuws

Electrical Capital heeft een onderzoek uitgebracht waarin ze keken naar het aantal programmeurs in het cryptolandschap, en hoe deze over de verschillende projecten zijn verdeeld. Voor het eerst sinds 2017, groeide het maandelijkse aantal nieuwe programmeurs in crypto. En meer dan 80 procent van de actieve programmeurs zijn er de afgelopen twee jaar bijgekomen.

Bearmarkt is goed voor ontwikkeling

Over die twee afgelopen jaren, als je alleen naar de bitcoin koers kijkt dan magazine je de periode van 2018 en 2019 gerust een bearmarkt noemen. Slecht voor investeerders, maar goed voor projecten. Hieronder deelt Chris Burniske een deel uit het rapport. Hij laat zien dat de bearmarkt, eigenlijk een bullmarkt was voor builders, althans op Ethereum.

Burniske richt zich op Ethereum, omdat van alle layer 1 projecten, Ethereum de meeste programmeurs weet te trekken. Alleen Polkadot en Cosmos mogen de veters strikken van Ethereum. Met layer 1 wordt de blockchain van het betreffende challenge bedoeld, en niet afgeleide sidechains.

Bitcoin is die gele lijn onderaan, die heeft uiteraard de langste geschiedenis, maar er werken relatief weinig programmeurs aan de basislaag van bitcoin.

Ethereum en Bitcoin

Als we inzoomen op Ethereum dan zie je een groei in het aantal actieve builders per maand van 215% de afgelopen drie jaar.

In diezelfde periode groeide ook bitcoin, de afgelopen drie jaar groeide het aantal actieve builders per maand met 70%.

Vlucht naar kwaliteit

Er is nog een development zichtbaar. Electrical Capital noemt dit een vlucht naar kwaliteit, ecosystemen van hoge kwaliteit groeien terwijl andere krimpen. De activiteit van ontwikkelaars is vooral sterk op Bitcoin, Ethereum, sommige layer 1’s zoals Polkadot en Cosmos en bij DeFi. Het aantal ontwikkelaars dat werkt aan cryptoprojecten buiten de prime 200 (op foundation van marktkapitalisatie) is met 30 procent afgenomen.

Electrical Capital is een investeringsfirma, zij richten zich op cryptocurrency’s, blockchain, fintech en marktplaatsen. Ze investeren in bedrijven en protocollen die bovenop Programmable Cash zijn gebouwd.

Bekijk het volledige rapport hier:

About Tom Greenly

Check Also

ETH/USD Likely to Keep Growing; Price Climbs Above $1200

ETH Price Prediction – January 22 After touching the each day low of $1039, the …

Gaat Grayscale naast Bitcoin en Ethereum, ook Chainlink aanbieden? – BTC Nieuws

Als we de geruchten moeten geloven, is Grayscale Investments bezig met het ontwikkelen en lanceren …