Friday , December 4 2020
Home / Ethereum / Iran hoopt met Bitcoin sancties te weerstaan – BNR Nieuws

Iran hoopt met Bitcoin sancties te weerstaan – BNR Nieuws

Iran wil bitcoin gaan gebruiken voor internationale handel. En wel om twee redenen: economische tegenspoed en sancties. Het land heeft final van gierende inflatie en een munt, de rial, die snel wegzakt. Dan heb je een min of meer waardevaste munt nodig voor internationale transacties.

Iran hoopt met Bitcoin sancties te weerstaan

BNR

Dat zou de greenback zijn, maar door de sancties tegen Iran is die niet te gebruiken. Dan is Bitcoin dus een alternatief, als Iran tenminste leveranciers kan vinden die willen leveren voor Bitcoin. Wat betreft mining is Iran het zesde land, met een aandeel van four procent in alle mining energy van de wereld. Iran heeft nu bepaald dat bedrijven die mining doen in het land, verplicht zijn hun bitcoins aan de overheid te verkopen.

De vraag is of het echt gaat lukken om zo de sancties te omzeilen, als Westerse landen die betalingen nog wel opsporen op de blockchain. Mogelijk kan Iran het nog proberen met Monero; een kat in het nauw maakt uncommon sprongen.

Improve Ethereum

Dan Ethereum 2.zero, een langverwachte improve en van de week is bekend geworden dat die nieuwe versie op 1 december in werking zal gaan. Die zal niet meer gebruikmaken van mining voor het valideren van transacties, maar van staking, een alternatief waarbij geen megahoeveelheden energie worden gebruikt. Ook moet Ethereum beter schaalbaar zijn, zodat transacties niet onnodig duur en traag worden als er veel aanbod van transacties is.

Luister terug | Nieuwe piek voor Bitcoin bekoort en bekeert

Het bericht dat Eth 2.zero eindelijk af is, leverde meteen een koerssprong op van zo’n 20 procent. De ether staat met 450 dillar nu op ongeveer een derde van zijn all time excessive van 1.400 greenback. Ter vergelijking: Bitcoin staat op driekwart van zijn all time excessive.

Podcasting verdienmodel

Adam Curry heeft een nieuw verdienmodel voor podcasting uitgevonden, gebaseerd op Bitcoin. De voormalig MTV-dj en heeft podcasting mee uitgevonden, schreef een van de eerste podcasting apps en maakte zelf een van de eerste podasts, de Every day Supply Code. Ook leuk om te vermelden is dat hij in 2011, toen die DSC al was gestopt, beloofde toch nog een nieuwe aflevering te maken als zijn followers hem 100 bitcoins zouden sturen. Die zal toen een paar greenback waard zijn geweest, maar Curry heeft die 100 bitcoin helaas niet bewaard.

Wel bedacht Curry een podcasting-app waarmee luisteraars aan podcastmakers een bedrag kunnen geven per uur dat ze luisteren. Wat zich vertaalt in: niet goed, dan is het goedkoop. Is het goed genoeg om te blijven luisteren, dan betaal je de volle mep. De app maakt het ook mogelijk dat dit geld verder wordt verdeeld onder presentatoren, hostingdiensten, appmakers en meer partijen.

Luister terug | Crypto-lenen geeft cryptovaluta nieuwe functie

Dat bedrag per minuut kan laag zijn, zonder transactiekosten van betekenis doordat Curry daar het Lightning Community van Bitcoin bij gebruikt, dat speciaal is ontwikkeld voor microtransacties. De reacties op Twitter enzo zijn heel enthousiast, Curry noemt het Podcasting 2.zero. Hij werd zelfs weer The Podfather genoemd, maar of podcasters en luisteraars het op grote schaal gaan gebruiken, dat moet natuurlijk nog blijken.

Hyperlinks:

Iran wil sancties ontduiken door handelstransacties in bitcoin

Ethereum 2.zero wordt klimaatvriendelijker en beter schaalbaar

Adam Curry presenteert Podcasting 2.zero, met nieuw verdienmodel op foundation van bitcoin

Verhaal over Curry’s eerste 100 bitcoins

Wat zit er deze week in de Cryptocast?

Milo Faassen van Coinrequest, dat is een betaalmethode die werkt als een tikkie maar dan in crypto (bitcoin, ether en nog een paar andere) en in de vorm van een hyperlink die je kunt delen by way of allerlei sociale media. Dus cryptobetalingen handig gemaakt

Over de Crypto Replace

Met Herbert Blankesteijn bespreken we elke week de toestand van de crypto. Luister dwell woensdagochtend rond eight:50 in De Ochtendspits, of wanneer je wilt by way of bnr.nl/podcast/cryptocast/, Apple Podcast of Spotify.

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin en Altcoins vertonen tekenen van nieuwe toename – Cryptonews Netherland

Er was geen bearish doorbraak onder de ondersteuningsniveaus van $18.500 en $18.200. Als gevolg hiervan …

Enquête: “In 2021 gaat Bitcoin naar $25.000 & Ethereum naar $900” – Cryptonews Netherland

Bron: Adobe/alphaspirit In oktober, toen bitcoin (BTC) nog steeds onder de $14.000 lag en ethereum …