Thursday , December 3 2020
Home / Ethereum / Bitcoin & Altcoins fluctueren, rally voor aandelen door nieuws over COVID-19-vaccin – Cryptonews Netherland

Bitcoin & Altcoins fluctueren, rally voor aandelen door nieuws over COVID-19-vaccin – Cryptonews Netherland

Bron: Adobe/Bits and Splits

Bitcoin (BTC) en andere belangrijke munten verlengden vandaag hun daling, terwijl de aandelenmarkt een rally zag ontstaan na het belangrijkste vaccinnieuws.

Er is onthuld dat het COVID-19-vaccin dat wordt ontwikkeld door de Amerikaanse farmaceutische onderneming Pfizer Inc. en het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech SE meer dan 90% van de symptomatische infecties voorkwam in een onderzoek onder tienduizenden vrijwilligers, rapporteerde Bloomberg. De proef begon in juli, toen het vaccin werd getest in een regime van twee doses. De meeste deelnemers kregen pas onlangs hun tweede dosis, dus het is niet bekend hoe lang de bescherming zal duren, aldus het artikel.

De verkozen Amerikaanse president Joe Biden publiceerde een verklaring waarin hij het crew feliciteerde met deze ‘doorbraak’, maar waarschuwde dat de realiteit ongewijzigd blijft, dat de strijd tegen de pandemie voortduurt en dat “een masker een krachtiger wapen tegen het virus blijft dan een vaccin.” Zelfs als sommige Amerikanen later dit jaar worden gevaccineerd, zoals een eerdere tijdlijn voorspelde, “zal het nog vele maanden duren voordat er wijdverbreide vaccinatie in dit land komt”.

Ondertussen werd de cryptomarkt aanvankelijk rood na het nieuws, om later de verliezen te beperken. BTC daalde tot ongeveer $14.915, voordat het weer terugkeerde boven het niveau van $15.000. Op pixeltijd (17:18 UTC) handelt BTC tegen $15.174 en daalt met 2% per dag.

Ethereum (ETH) heeft ook geen betere tijd, aangezien de prijs per dag met meer dan 2% daalde. Bij de high 10 staat de munt met de grootste daling op dit second litecoin (LTC), met (-Four%), terwijl bitcoin money (BCH) en cardano (ADA) respectievelijk -2,6% en -Three,Three% daalden.

Anderzijds, zo meldt Bloomberg, gingen de aandelen van Pfizer met 7% omhoog, en BioNTech Amerikaanse certificaten zijn gestegen met 19%.

Wat betreft Amerikaanse aandelenmarktindices, S&P 500 steeg ongeveer 2,9%, terwijl DOW 30 meer dan Three,eight% is gestegen. Nasdaq nam met minder dan 1% toe.

Toch gingen edelmetalen in de val. Goud is bijna 5% gedaald en zilver meer dan 6,5%.

Velen in de Cryptoverse hebben opgemerkt dat BTC zowel met goud als met aandelen gecorreleerd is, en hoewel het vandaag met goud daalde, zou dat morgen kunnen veranderen.

Meer reacties:

About Tom Greenly

Check Also

Enquête: “In 2021 gaat Bitcoin naar $25.000 & Ethereum naar $900” – Cryptonews Netherland

Bron: Adobe/alphaspirit In oktober, toen bitcoin (BTC) nog steeds onder de $14.000 lag en ethereum …

Crypto Conversation: Ethereum Revs Up

What’s Sizzling in Crypto this week?  Ethereum. It is the second largest blockchain platform when …