Saturday , January 23 2021
Home / Ethereum / Ethereum dichter bij Ethereum 2.0 na nieuwe update, breekt record, prijs stijgt 4% en topt 400 dollar – BTC Nieuws

Ethereum dichter bij Ethereum 2.0 na nieuwe update, breekt record, prijs stijgt 4% en topt 400 dollar – BTC Nieuws

Ethereum is nog een stapje dichterbij Ethereum 2.0, de nieuwe versie van het netwerk. Vannacht in alle hectiek tijdens de Amerikaanse verkiezingen, publiceerde een developer een belangrijke replace op GitHub.

Stiekem hoor!

Adam Barlam is oprichter van blockchainbedrijf Chain Video games. Hij zag vanmorgen (of vannacht in Amerika) de replace van Ethereum: “Stilletjes het stortadres van Ethereum 2.0 publiceren tijdens de verkiezingsnacht. Stiekem, heel stiekem!”

Daar heeft Barlam wel een punt, de timing van het bericht op Github kon wat dat betreft niet slechter. Gelukkig houden cryptoliefhebbers alle stappen van Ethereum nauwgezet in de gaten.

Nog niet het echte stortadres

Anders dan wat Barlam doet vermoeden, is dit nog niet het definitieve adres waarnaar je jouw ethers kan versturen om te staken. Volgens de tekst op Github moet je het programma beschouwen als een device om je ethers over te zetten naar het nieuwe Ethereum 2.0 netwerk. De device creëert de sleutels waarmee je de munten kan overzetten. Een behoorlijk technisch proces, en alleen aan te raden wanneer je goed in de materie zit.

Deze device is een voorloper van zogeheten fase zero van Ethereum 2.0. Dat is de eerste versie van Ethereum’s nieuwe netwerk. In fase zero is het mogelijk om je ethers te staken. Dat houdt in dat je jouw munten inzet om transacties op het netwerk te valideren. In ruil daarvoor krijg je ethers.

De afgelopen maanden hebben Ethereum-ontwikkelaars laborious gewerkt om Ethereum 2.0 mogelijk te maken. Verschillende testnetwerken passeerden de revue, met exotische namen zoals Zinken, Spadina en Medalla. Deze testen waren succesvol, need binnenkort kan je het stortadres van Ethereum 2.0 verwachten.

Veel affect

Uren nadat het nieuws was gepubliceerd, bereikte het aantal Ethereum-adressen met ten minste 32 Ethereum een recordhoogte (ATH) van 126.852.

Het goede nieuws heeft tot nu toe nog veel impact op de Ethereum koers. De koers is vandaag met four procent gestegen, en er is een duidelijke stijgende development zichtbaar. De koers is nu 342 euro, of 402 dollar. Wie weet wordt 500 dollar mogelijk als er nog meer investeerders zijn die 32 ETH sparen.

 

About Tom Greenly

Check Also

what is it and why has the price gone parabolic?

The price of the world’s second largest cryptocurrency, ether, hit a brand new all-time excessive …

Ethereum Price Could Surge 650% To $10,500, Fundstrat Global Predicts

KEY POINTS Fundstrat believes Ethereum is the most effective threat/reward funding play in cryptocurrency Charges …