Tuesday , November 24 2020
Home / Ethereum / Bitcoin neemt Ethereum over, nu op zesde plek – BTC Nieuws

Bitcoin neemt Ethereum over, nu op zesde plek – BTC Nieuws

Wrapped Bitcoin (WBTC) bereikte vandaag een nieuw report in marktkapitalisatie en aantal tokens.

Wat is Wrapped Bitcoin?

WBTC is de populairste getokeniseerde versie van bitcoin op het Ethereum netwerk. Korte uitleg: Vrijwel alle DeFi-projecten draaien op Ethereum, maar de meeste liquiditeit zit in bitcoin. Er is veel behoefte om bitcoins in te kunnen zetten als liquiditeit voor DeFi. Nu zijn er projecten waar je je bitcoin naar toe kunt sturen, en hier krijg je tokenversie van terug, die niet op de blockchain van Bitcoin draaien, maar op die van Ethereum. Eigenlijk zijn die tokens dus een soort I Owe You kaart voor bitcoin.

Maar vijf grotere tokens

Volgens de officiële web site van WBTC zijn er momenteel 117.181 WBTC, een report. Deze WBTC’s worden ondersteund door een gelijk aantal bitcoins in handen van bewaarders. De marktkapitalisatie van WBTC bedraagt ​​nu 1,58 miljard greenback.

Op foundation van marktkapitalisatie is WBTC de zesde grootste token op het Ethereum netwerk. Daarboven staan alleen Crypto.com Coin (CRO), USD Coin (USDC), Chainlink (LINK), BNB (BNB) en op nummer één, Tether USD (USDT).

Als we naar de volledige lijst kijken, dus inclusief alle andere cryptocurrency’s, dan staat WBTC op de 18e plek. Afgelopen week heeft WBTC stablecoins/utility tokens als Compound Dai (cDAI), OKB (OKB) en Bitfinex ‘LEO Token (LEO) ingehaald.

WBTC populairst

Er zijn meer manieren om de liquiditeit van Bitcoin op Ethereum te krijgen. WBTC is veruit het populairst, Wrapped Bitcoin is namelijk goed voor 60% procent van de 165 duizend bitcoins op het Ethereum-netwerk. Om de groei in perspectief te plaatsen, halverwege september waren er slechts 80.000 bitcoins op het Ethereum netwerk, ter waarde van iets minder dan 1 miljard greenback.

Aantal Bitcoin op Ethereum groeit laborious

Hoewel de koersgroei van bitcoin zeker bijdraagt aan de stijgende marktkapitalisatie van WBTC, is de toenemende vraag de belangrijkste issue van de plotselinge groei. WBTC wordt in DeFi veelvuldig gebruikt voor yield farming, vooral bij projecten met meer gematigde opbrengsten. Er zit nu meer dan 165.000 BTC opgesloten in DeFi-protocollen, wat neerkomt op ongeveer zero,85% van het totale circulerende aanbod van bitcoin.

About Tom Greenly

Check Also

Ethereum Races Clock to Collect Enough Coins for Huge Upgrade

Ethereum, the most-actively used blockchain on the planet, is operating quick on time to persuade …

Parabolische prijsstijging is mogelijk voor Ethereum – Newsbit.nl

Analisten verwachten dat de Ethereum prijs enorm kan gaan stijgen nu de munt vandaag een …