Friday , December 4 2020
Home / Ethereum / Ethereum prijsanalyse 13 oktober 2020 – Newsbit.nl

Ethereum prijsanalyse 13 oktober 2020 – Newsbit.nl

Hoe staan de ETH grafieken er deze week voor? Onze crypto analist zoekt het voor je uit in deze Ethereum prijsanalyse.


Ethereum weekly chart

De Fibonacci ranges hebben hun werk uitstekend gedaan de afgelopen weken. De candle shut van vorige week was in het bear block boven de zero.382 fibonacci degree en ook de huidige candle is sterk geopend. Gaat Ethereum deze week het rode block doorbreken? Dat gaan we dadelijk bekijken op de lagere timeframes.

We zouden hier wel wat meer quantity kunnen gebruiken aangezien die in een dalende lijn zit. De rsi bevindt zich in de neutrale zone maar ondervind nog steeds weerstand van de ema. Ze staan nu wel heel dicht op elkaar en een bullish crossover zou ideaal zijn om door het rode block te gaan.

ETH weekly chart – Bron: Tradingview

Ethereum every day chart

De rsi heeft na lang vechten met de ema deze toch bullish weten te kruissen. Op dat punt hebben we een prachtige bounce op de ema100 gehad en is er tevens een larger low op de Ethereum chart gezet. Gisteren heeft ETH de native highs niet weten te breken, en of dat vandaag gaat gebeuren is afwachten. Het is niet erg als dat niet zou lukken en we weer iets gaan dalen. Zolang we maar een nieuwe larger low weten neer te zetten is dat prima.

De ema’s staan nog mooi bullish maar de rsi laat zien dat hij aan het afkoelen is en wellicht de ema gaat testen. Onze analist zou het niet zo gek vinden als de month-to-month open (MO internet onder fib zero.382) getest gaat worden.

ETH every day chart – Bron: Tradingview

Ethereum 4H chart

Op de four-uurs grafiek is goed te zien dat de native zones flink gerespecteerd worden. Nadat er een larger low was gezet zijn de cease losses getriggerd. Daarna is de Ethereum koers in een flinke versnelling omhooggegaan en de blauwe zone doorbroken en tevens direct erna getest. Op dit second is er een retest op de gele zone geweest. Meten we deze impulse wave omhoog met de fibonacci instrument dan ligt de 1h – 4h golden pocket bovenop de blauwe zone (als je hem door zal trekken).

ETH 4h chart – Bron: Tradingview

De ema’s staan echter nog in bearish stand maar het bearish momentum begint af te nemen. Zoals het nu lijkt kunnen we binnenkort een bearish rejection of een bullish crossover verwachten. De rsi is even onder de ema gedoken maar lopen heel dicht parallel aan elkaar en bevind zich in het bullish gedeelte.

Zolang we op de hogere timeframes het rode block in stand kunnen houden is de kans aannemelijk dat ETH richting de $440 zal gaan. Echter komen er candle closes op HTF onder het rode block dan zullen we naar de $340 moeten gaan kijken.

 

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin en Altcoins vertonen tekenen van nieuwe toename – Cryptonews Netherland

Er was geen bearish doorbraak onder de ondersteuningsniveaus van $18.500 en $18.200. Als gevolg hiervan …

Enquête: “In 2021 gaat Bitcoin naar $25.000 & Ethereum naar $900” – Cryptonews Netherland

Bron: Adobe/alphaspirit In oktober, toen bitcoin (BTC) nog steeds onder de $14.000 lag en ethereum …