Friday , January 22 2021
Home / Ethereum / Ethereum 2.0 nadert voltooiing nu het laatste Zinken-testnet soepel verloopt – BTC Nieuws

Ethereum 2.0 nadert voltooiing nu het laatste Zinken-testnet soepel verloopt – BTC Nieuws

De langverwachte migratie naar Ethereum 2.0 is weer een stap dichterbij nu een nieuw testnet genaamd Zinken soepel verloopt. Gisteren werd Zinken gelanceerd en de eerste tekenen zijn hoopvol. Deelnemers en ontwikkelaars spreken van een perfecte prestatie.

Eerst testen voor lancering

Zinken is een klein testnet, web als Spadina, het vorige testnet. De huidige versie is bedoeld om ontwikkelteams de kans te geven problemen in hun releaseproces op te lossen. Het geeft validators ook de kans om te testen en om ervoor te zorgen dat ze soepel kunnen overstappen voorafgaand aan een mainnet. Internet als bij Spadina is het primaire doel van Zinken om het genesisproces te testen, aldus hoofdontwikkelaar Danny Ryan in een eerdere blogpost.

Ontwikkelaar Terence Tsao heeft de prestaties getweet van de assessments die hij de afgelopen 24 uur op Zinken heeft uitgevoerd. Hij noemt het een bijna perfecte uitvoering.

Veel deelnemers

Volgens de blockchain explorer beaconcha.in zijn er momenteel meer dan 136.000 gesimuleerde ETH, of GöETH, ingezet op het testnet Zinken. Daarnaast zijn er ook four.269 actieve validators.

Het Medalla-testnet loopt ook nog steeds en heeft meer dan 2,35 miljoen Göerli-testnet ethers verzameld op de blockchain. Er zijn nu bijna 75.000 validators en hiervan komt meer dan de helft uit de Verenigde Staten en Duitsland.

Jimmy Ragosa van ConsenSys voegde hieraan toe dat de ontwikkeling buitengewoon optimistisch is voor Ethereum, aangezien de eerste fasen van Beacon Chain nu nog maar een paar weken kunnen duren.

Toen hem werd gevraagd naar de roadmap antwoordde hij dat Zinken de laatste testnet wordt voor ETH 2.0 fase zero is. Doordat de check succesvol is wachten ze nu op een ontvangstadres voor het mainnet en een genesisdatum.

Ethereum koers stijgt met meer dan 20 euro

Het succes van het testnet kan invloed hebben gehad op de Ethereum koers. De prijs is namelijk sinds de lancering van het testnet gisteren met 20 euro gestegen. In ander nieuws, Grayscale heeft ook aangekondigd dat ze een Ethereum fonds openen, ook dit kan van invloed zijn geweest op de prijsstijging.

Daarnaast is er deze week minder activiteit op de verschillende DeFi-platformen waardoor de transactiekosten lager zijn dan normaal.

About Tom Greenly

Check Also

Ethereum staken: Ethereum 2.0 maakt het mogelijk – TechPulse

Ethereum is na Bitcoin de belangrijkste cryptocurrency op dit second. Nu het Ethereum-netwerk internet een …

Azië domineert futures op Bitcoin en Ethereum – BTC Nieuws

Voor Nederlanders is het altijd spannend wakker worden. Terwijl wij slapen wordt er volop gehandeld …