Saturday , October 24 2020
Home / Ethereum / Ethereum fonds van Grayscale krijgt registratie van de SEC, stijgt 5 procent – BTC Nieuws

Ethereum fonds van Grayscale krijgt registratie van de SEC, stijgt 5 procent – BTC Nieuws

Het Ethereum fonds van digitale assetmanager Grayscale Funding is vandaag goedgekeurd door de Securities and Alternate Fee. Dit betekent dat de Ethereum Belief en haar aandelen nu zijn geregistreerd onder de Securities Alternate Act. Grayscale diende op 2 oktober een registratie in bij de SEC. Tien dagen later is de goedkeuring een feit.

Gereguleerd Ethereum bezitten

By way of het Ethereum Belief fonds van Grayscale kunnen investeerders profiteren van de winsten van ethereum, zonder de munt zelf te bezitten. De digitale fondsenbeheerder heeft nu 6 miljard greenback aan cryptocurrency’s, waaronder 809 miljoen greenback aan ethereum. Opvallend, need dat is bijna dubbel zoveel ethereum dan drie maanden geleden. Blijkbaar begint Grayscale steeds meer de waarde van ethereum in te zien.

Als gevolg van de registratie hebben beleggers in het Ethereum Belief de mogelijkheid om eerder hun aandelen te liquideren. In eerste instantie konden zij dit pas na 12 maanden doen, nu is deze periode verkort naar 6 maanden.

Een andere wijziging is dat Grayscale verplicht is om kwartaal- en jaarcijfers te publiceren over het Ethereum Belief fonds, inclusief een jaarrekening.

Niet het eerste fonds

Het Ethereum Belief fonds is niet het eerste fonds van Grayscale dat groen licht kreeg van de SEC. In januari dit jaar werd het Bitcoin Belief fonds al goedgekeurd door de Amerikaanse toezichthouder. Deze werkt op dezelfde manier dan het Ethereum fonds, maar dan met bitcoin. Op dit second beheert Grayscale bijna 5 miljard greenback aan bitcoin.

Ethereum reageert, stijging van 5 procent

Ethereum lijkt te reageren op de aankondiging van Grayscale. In nog geen half uur tijd vloog de koers met bijna vijf procent omhoog. In korte tijd was de weerstand van 315 euro overwonnen. Om vijf voor vier ’s middags werd de voorlopige piek van 326 euro bereikt. Dat is het hoogste punt sinds eind september van dit jaar. 

Altijd en overal de dwell ethereum koers volgen? Dat kan op deze pagina! 

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin $12,820, Zcash $58.25, Dash $70. Cryptocurrencies Price Prediction – European Wrap

Prime three Prediction Bitcoin, Ethereum, Ripple: Bitcoin rises to new yearly highs whereas the remainder …

PayPal begint eigen crypto-exchange en -wallet met Bitcoin, Ethereum en Litecoin – Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies Tweakers is onderdeel van DPG Media. Onze websites en apps …