Sunday , January 17 2021
Home / Ethereum / Valt Ethereum (ETH) Apple en Google aan? Zo reageert de cryptobeurs – Want

Valt Ethereum (ETH) Apple en Google aan? Zo reageert de cryptobeurs – Want

Apple heeft het met grote partijen aan de stok over de verplichte ‘in app aankopen’ met bijbehorende commissies. Nu Google aankondigt dit voorbeeld te volgen breekt er protest uit. De oprichter van cryptomunt Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, zint op een tegenaanval. Wij praten je bij en zetten de zaken op een rij.

Apple heeft het met steeds meer partijen aan de stok omdat zij hen verplicht klanten in de App af te laten rekenen. Nu Google aankondigt deze stap te volgen en ook de crypto-industrie de gevolgen dreigt te ondervinden zint Ethereum-oprichter Vitalik Buterin op een tegenaanval. Wij beginnen bij het start en leggen uit wat er aan de hand is.

Apple en Google dwingen App-ontwikkelaars tot in-app betalingen

Wie het tech-nieuws volgt kan niet ontgaan zijn dat Apple in oorlog is met recreation-ontwikkelaar Epic Video games en andere partijen over betalingen. Die strijd gaat erover dat ontwikkelaars van betaalde diensten alleen nog betalingen through de App mogen laten verlopen. Over de betalingen in de App rekent Apple in veel gevallen een commissie die op kan lopen tot 30%. Wanneer ontwikkelaars zoals Epic Video games deze regel omzeilen blokkeert Apple de dienstverlening. Dit betekent dat Apps niet meer aangeboden worden in de App Retailer of dat updates niet meer verstrekt kunnen worden. De Android-tegenhanger, de Google Play Retailer kent eenzelfde verplichting, maar tot nu toe dwong zij deze niet af. In een assertion laat de techreus weten dat dit gaat veranderen. Vanaf uiterlijk september 2021 staat Google alleen nog in-app betalingen toe. Ook zij hanteren daarbij een commissie van 30%.

 Apple heeft de crypto-industrie op de korrel

Apple, dat zoals gezegd de strijd al aangaat, heeft de crypto-industrie op de korrel. Inmiddels is de bekende cryptobeurs Coinbase de dupe. Apple censureert bepaalde functies in hun Apps en dwingt de cryptobeurs tot aanpassingen die volgens de topman van de beurs slecht zijn voor de beurs en Apple zelf. Ook weigert Apple zogenoemde decentralized apps toegang tot de App Retailer. In een lange Twitter-draad stortte hij daarover eerder deze maand zijn hart uit.

Nu Google aankondigt dat zij dezelfde kant op wil zien bezorgde Tweeps de bui hangen. Immers, gaan bijvoorbeeld mobiele cryptowallets onder deze regel vallen en gaan de techreuzen zo 30% commissie over transacties rekenen? Een van hen krijgt explosieve respons van Ethereum-oprichter Vitalik Buterin.

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin werpt zich in de strijd

In eerste instantie reageert Buterin alleen teleurgesteld op het nieuws.

Wanneer Bitcoin-adept Dan Held reageert met een anekdote uit zijn Ubert-tijd en inschat welke gevolgen dit kan hebben voor mobiele cryptowallets reageert Ethereum-oprichter Vitalik Buterin ongemeen fel. Hij lanceert het idee voor een eigen App-retailer. Dan Held reageert direct met praktische bezwaren, maar de discussie is duidelijk aangezwengeld. Dit is overigens niet voor het eerst. Ook toen YouTube in de kersttijd (naar achteraf bleek per ongeluk) op grote schaal Bitcoin-gerelateerde video’s off-line haalde riepen insiders op tot verzet. Vraag is of en hoe de cryptobeurs reageert op de nieuwste ontwikkelingen.

Reageren Bitcoin en de cryptobeurs op de nieuwste ontwikkelingen?

Als we naar het reside overzicht met cryptokoersen kijken zien we dat zowel de Bitcoin als Ethereum een verlies noteren (van respectievelijk 1,04 % en 1,35%). Daarmee lijken investeerders nog niet te juichen bij het idee van Vitalik Buterin. De tijd zal leren of de Ethereum-oprichter de praktische bezwaren kan weerleggen en een alternatieve App-retailer kan starten. Voor nu is het de vraag of de koers van de Bitcoin zal reageren op het debat tussen Trump en Biden dat voor vannacht aangekondigd staat.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de reside-koersen 24 uur per dag volgen als je actual-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:

Valt Ethereum (ETH) Apple en Google aan? Zo reageert de cryptobeurs

About Tom Greenly

Check Also

Polkadot cryptocurrency op hoogste waarde ooit, zit XRP op de hielen – BTC Nieuws

De prijs van de munt DOT van het Polkadot protocol is in de afgelopen 24 …

Number two crypto Ethereum is climbing faster

© Offered by This Is Cash MailOnline emblem The world of cryptocurrency is dominated by …