Friday , January 22 2021
Home / Ethereum / Cardano, een commercieel gerund project – BNR Nieuws

Cardano, een commercieel gerund project – BNR Nieuws

Na altcoins als Ethereum, Eos, Tezos, Neo en Komodo is deze keer Cardano aan de beurt om doorgelicht te worden in de Cryptocast. Te gast is Andy Hendrikx, Cardano Group Supervisor. Van hem willen we vooral weten wat Cardano onderscheidt van concurrenten met good contracts, zoals natuurlijk vooral marktleider Ethereum.

Cardano, een commercieel gerund project

Cardano is sterk in ontwikkeling. Kort geleden vond de ‘Shelley’-upgrade plaats. Binnenkort wordt ‘staking’ toegevoegd en de lang verwachte good contracts kunnen nu elk second hun intrede doen. Maar duurt het allemaal niet wat lang? In de vragen en reacties die through Twitter binnenkomen valt vooral de tweedeling op. Je bent erg vóór Cardano of erg tegen, zo lijkt het. Eens zien of Andy die polarisatie kan verklaren.

Wat in het gesprek opvalt is de commerciële, zakelijke benadering. De mensen en organisaties achter Cardano doen aan branding en advertising and marketing, en er zijn ook echt zakelijke doelstellingen. Dat alleen al is een groot verschil met de ‘first movers’ bitcoin en ethereum.

Gast:

Andy Hendrikx

Nieuws:

Cryptovriendelijke bankwetgeving in Zwitserland

Kraken magazine financial institution worden in Wyoming

PlanB: Bitcoin ligt keurig op schema. Maar is dat wel zo?

Meer nieuws? Luister naar de Crypto Replace

Hyperlinks:

Cardano

Shelley Improve

Staking en Liquid Democracy

Video:

(volgt zsm)

Group:

Herbert Blankesteijn, presentator BNR Digitaal

Madelon Vos, dealer en YouTuber

About Tom Greenly

Check Also

Ethereum staken: Ethereum 2.0 maakt het mogelijk – TechPulse

Ethereum is na Bitcoin de belangrijkste cryptocurrency op dit second. Nu het Ethereum-netwerk internet een …

Azië domineert futures op Bitcoin en Ethereum – BTC Nieuws

Voor Nederlanders is het altijd spannend wakker worden. Terwijl wij slapen wordt er volop gehandeld …