Saturday , January 23 2021
Home / Ethereum / Waarschuwing: investeerder verloor 80.000 dollar aan Ethereum in 2 minuten – BTC Nieuws

Waarschuwing: investeerder verloor 80.000 dollar aan Ethereum in 2 minuten – BTC Nieuws

Met cryptocurrency ben jij jouw eigen financial institution, maar dat eigenaarschap brengt wel verantwoordelijkheden met zich mee. Op web circuleert het verhaal van Yaniv, die in twee minuten 80.000 dollar aan Ethereum en NEO is kwijtgeraakt aan hackers. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

In twee minuten alles kwijt

In een interview met Cryptopotato vertelt investeerder Yaniv hoe hij zijn cryptomunten is kwijtgeraakt. Yaniv is geen onbekende met cryptocurrency, hij is al actief sinds 2013. Voorbeelden van eerdere hacks in de cryptowereld, bijvoorbeeld die van MT. Gox, zijn bij hem bekend.

Yaniv had problemen met zijn Trezor pockets, dus besloot hij zijn Ethereum en NEO tokens tijdelijk op een andere pockets op te slaan.

Na enige tijd aan analysis besloot hij dat Exodus de meest geschikte pockets was om zijn cash naartoe te sturen. Wat hij niet wist, is dat hij een neppe versie van de pockets had gedownload. In plaats van de originele titel stond er ‘Exodus Pockets Cell’. Dat zie je ook op onderstaand screenshot terug (ook had hij zijn telefoon moeten opladen, maar dat terzijde).

Hackers hadden vrij spel

Toen Yaniv de pockets had geïnstalleerd en geopend, werd hem gevraagd zijn keys, de toegang tot zijn cryptomunten, in te vullen. Maar wat Yaniv niet door had, was dat hij zijn gevoelige gegevens had ingevoerd in een phising-app.

Hij klikte door, en de app sloot af. Toen hij de net-pockets van Exodus opende, zag hij dat zijn balans binnen twee minuten leeg was. Op dat second hadden zijn cash een waarde van 80.000 dollar (67.376 euro). Oef..

De screenshot hieronder is van Ethereum block explorer Etherscan, je ziet dat ruim 200 ether in enkele seconden is verplaatst.

Wees altijd voorzichtig met je cryptocurrency’s

Je eigen cryptocurrency’s beheren brengt een hoop verantwoordelijkheden met zich mee. Vanwege die verantwoordelijkheden gaf Yaniv niet de schuld aan cryptocurrency’s en zei hij dat hij nog steeds vertrouwen heeft in crypto.

Hij hoopt met zijn verhaal dat mensen leren om niet hun concentratie te verliezen als het om cryptocurrency’s gaat, zelfs niet voor een paar seconden. Dat kan je al fataal zijn.

Eén van de belangrijkste suggestions? Onderzoek grondig of de pockets die jij wil gebruiken van een betrouwbare partij is. Bekijk je bijvoorbeeld de opinions van de neppe Exodus pockets, dan zie je veel negatieve beoordelingen. Ook is de phising-app een stuk minder gedownload dan de originele versie van Exodus.

Daarnaast kan het handig zijn om niet al je cryptomunten op dezelfde plek op te slaan. Het beste is volgens Yaniv om je cryptomunten op verschillende wallets op te slaan. Wanneer iemand aan de keys komt van één van je wallets, zijn je andere cryptomunten dan tenminste veilig.

About Tom Greenly

Check Also

Ethereum minen, het kan nog uit maar het is binnenkort voorbij – BNR Nieuws

Hidde Hoogland is miner van ethereum. In deze Cryptocast deelt hij zijn bijzondere verhaal . …

what is it and why has the price gone parabolic?

The price of the world’s second largest cryptocurrency, ether, hit a brand new all-time excessive …