Sunday , November 29 2020
Home / Ethereum / Ethereum prijsanalyse 15 september 2020 – Newsbit.nl

Ethereum prijsanalyse 15 september 2020 – Newsbit.nl

De Ethereum prijs is iets stabieler geweest de afgelopen week. Echter, staan er een aantal belangrijke gebeurtenissen op de agenda. Zal dit deze week al een bullish impact hebben op de ETH koers? Onze analist zoekt het in deze Ethereum analyse uit.


Ethereum weekly chart

Zoals verwacht was er de afgelopen 2 weken een retrace op de Fibonacci stage zero.618. Afgelopen week is gesloten web boven de ema8 maar onder de bear block. Het lijkt erop dat de bulls wel willen maar er nog niet genoeg kracht is om de zone te flippen ($370 – $400).

ETH weekly chart – Bron: Tradingview

De rsi is afgelopen week iets verder naar boven gekropen en de ema naar beneden. Een bullish crossover zal nog wel even duren maar voor nu ziet het er toch aardig bullish uit. Laten we eens wat verder inzoomen om meer particulars te kunnen zien.


Ethereum day by day chart

Ook op de day by day chart van Ethereum is de rejection op het bearish block goed te zien. De ema8 heeft de ema21 ook niet bullish weten te kruisen maar is wel verder gaan squeezen. De ema55 doet zijn werk als help de afgelopen dagen goed. Zolang we deze huge weten te houden en we geen rejection krijgen van de ema8 op de 21 dan acht onze analist de kans het meest aannemelijk dat we langzaam door zullen gaan stijgen. Komt de bearish rejection van de ema’s dan is een daling richting de trendlijn of in het minst leuke geval naar de fibonacci zero.618 aanwezig.

ETH day by day chart – Bron: Tradingview

De rsi bevindt zich in de neutrale zone en dicht tegen de ema aan. Helaas is de rsi gericht naar beneden en kan een bearish crossover gaan neerzetten de komende dagen. Het koop quantity wordt hoger en het verkoop quantity lager. Dat is dan toch een klein teken dat de bulls iets sterker zijn


Ethereum 4h chart

Het geschetste state of affairs van afgelopen week heft mooi uitgespeeld. Nadat we de grijze zone getest hebben is er een stijging geweest van ommenabij de 10%. Daarna is de prijs weer gedaald naar datzelfde grijze stage en heeft een sterke bounce laten zien met een mooie wick aan de onderkant van de candle (hammer). Dit patroon noemen ze ook wel ‘turtle soup’. Meer data over dit patroon vind je in de onderstaande video.

We hebben nu dus een gelijke low en een decrease excessive op de chart staan en traden momenteel in het bear block. In de ogen van onze analist is dit niet een goede vary om een positie in te nemen. Maar wanneer we een greater low neerzetten en de relaxation van de indicatoren bevestigen zijn vermoedens dan dat we opzoek moeten gaan naar een lengthy positie richting de $450. Maar vooralsnog ondervinden we weerstand van ema200 en staat de rsi op het punt bearish de ema te kruissen dus laten we vooral geduldig afwachten.

ETH 4h chart – Bron: Tradingview

Al met al kunnen we dus stellen dat het verstandig is om even rustig af te wachten deze week.

 

About Tom Greenly

Check Also

ETH bulls aim for $580 to reverse the downtrend

Ethereum value is at the moment contained inside a symmetrical triangle sample fashioned on the …

Bitcoin zakt onder de $17.000, Ripple heeft moeite om boven $0,50 te blijven – Cryptonews Netherland

Bitcoin-prijs verlengde de daling tot onder de niveaus van $17.500 en $17.00zero. BTC handelde zelfs …