Thursday , December 3 2020
Home / Ethereum / De Crash van Ethereum trekt DeFi tokens mee naar onder – Newsbit.nl

De Crash van Ethereum trekt DeFi tokens mee naar onder – Newsbit.nl

De prijzen van bijna alle DeFi munten zijn de afgelopen dagen flink gezakt. Is de Ehtereum prijscrash de schuldige?


De weird DeFi winsten

Handelaren waren zich bewust van de risico’s van investeren in DeFi. De grote koersstijging van deze zomer die mensen rijk maakte met opbrengsten van boven de 1000 procent heeft nu gezorgd voor pijnlijke verliezen.

Ze hadden eenvoudig weg niet gehoopt dat ze die risico’s onder ogen zouden moeten zien. Die dag kwam er echter wel, toen verschillende van de munten die de grootste DeFi-protocollen aandrijven, laborious crashte. SUSHI, de munt achter SushiSwap daalde alleen al in de afgelopen 24 uur met 53%. Opvallend bij Sushi is dat de oprichter gisteren al zijn tokens verkocht. Hij vertelde dat het geen exit-rip-off was en dat hij verder zal werken aan Sushi.

Met een marktkapitalisatie van $164 miljoen is SUSHI nog steeds een enorm succesverhaal in de toch al gekke DeFi-wereld. Woensdag verzamelde SushiSwap meer dan een miljard greenback aan waarde in zijn good contracten. Dat is heel bijzonder need het undertaking werd op 26 augustus pas gelanceerd.

YFI, de munt achter yEarn.finance zag haar koers de afgelopen dagen met meer dan 30% dalen. Echter, ook YFI heeft voor indrukwekkende winsten gezorgd. De koers steeg namelijk in 2 maanden tijd van $700 naar een hoogtepunt van $34.000.


Is Ethereum de boosdoener?

Dus waarom zijn de prijzen van de belangrijkste DeFi-munten zo laborious gecrasht? Het kan zijn dat de prijzen van DeFi-munten gecorreleerd zijn met de relaxation van de cryptomarkt. Alle belangrijke DeFi-protocollen leven namelijk op de Ethereum-blockchain, wat betekent dat ETH, de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, een soort gemeenschappelijke valuta is van deze protocollen.

ETH prijs crasht – Bron: Tradingview

ETH is alleen al in de afgelopen four dagen met 27% gecrasht, en Bitcoin, de grootste cryptocurrency op foundation van marktkapitalisatie, heeft deze week ongeveer $2.000 aan waarde verloren, van ongeveer $ 12.000 naar ongeveer $10.000. Het is dan ook niet gek dat de crypto crash ervoor heeft gezorgd dat DeFi munten een deel van hun enorme winsten hebben verloren.

 

About Tom Greenly

Check Also

Only one resistance barrier ahead of Ethereum price may prevent it from surging to $1,000

Ethereum price established a brand new 2020-high at $635 however received rapidly rejected. There appears to …

Bitcoin zakt weg en kan grens van $20.000 nog niet testen, Ethereum onder de $600 – Cryptonews Netherland

Er was een gestage stijging van de bitcoin-prijs boven de weerstand van $19.500. BTC handelde …