Thursday , December 3 2020
Home / Ethereum / Nooit eerder vertoond aantal smart contracts op Ethereum, transactiekosten stijgen – BTC Nieuws

Nooit eerder vertoond aantal smart contracts op Ethereum, transactiekosten stijgen – BTC Nieuws

DeFi duwt het netwerk van Ethereum naar ongekende niveaus. Het aantal toepassingen dat gebruik maakt van smart contracts zorgt ervoor dat de limieten van Ethereum tot het uiterste getest worden.

Contractoproepen op hoogtepunt

Contractoproepen op Ethereum zijn de afgelopen maanden gegroeid tot nooit eerder vertoonde volumes, ver boven de niveaus van 2017 en nu ver boven eerdere hoogtepunten van de zomer van 2019.

De groei in smart contracts van externe adressen, een maatstaf voor alle gebruikers die met Ethereum communiceren, gecombineerd met hoge transactiekosten en andere statistieken, laten zien hoe DeFi en decentrale beurzen het netwerk tot het uiterste hebben gedreven.

Hiermee bedoelen we elke andere transactie op de blockchain van Ethereum, dan een simpele verzending van ether. Al deze transacties communiceren met een of meerdere smart contracts, dit wordt een contractoproep genoemd. Elke oproep en transactie vereist een transactievergoeding in de vorm van gasoline.

Drie keer meer dan bullrun

Externe contractoproepen zijn in 2020 met meer dan 80% gestegen en bereikten op 10 augustus een recordhoogte van meer dan 900.000 oproepen op één dag. Dat cijfer is ongeveer drie keer hoger dan tijdens de bullrun van 2017 en 2018. De Ethereum koers bereikte toen een file van bijna 1.400 greenback en er werden 300.000 oproepen per dag gedaan.

12 miljoen greenback in maand

De grootste gasverbruikers komen van DeFi-protocollen. Denk hierbij aan gedecentraliseerde exchanges Uniswap en Trade-aggregator 1inch, volgens ETH Fuel Station verbruiken zijn dagelijks honderdduizenden aan gaskosten. Ook moet de rol van Tether niet onderschat worden. De afgelopen dagen is er respectievelijk voor 12 miljoen en 10 miljoen greenback uitgegeven aan gaskosten door Uniswap en tether.

Het aantal unieke gebruikers stijgt ook, op Uniswap is het aantal unieke gebruikers in augustus met 75% gestegen en op 1inch met 35%.

Interne contractoproepen

Information van Glassnode laat ook zien dat er een toename is van interne contractoproepen, een maatstaf voor de complexiteit van gedecentraliseerde applicaties die op Ethereum worden uitgevoerd. Naarmate de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties vordert, krijgen smart contracts steeds complexere taken toegewezen, zoals het verzamelen van liquiditeit voor een token-swap over meerdere exchanges om de greatest mogelijke prijs te krijgen.

Dat aantal interne contractaanvragen is sinds start juni met meer dan 240% gestegen. Dit is waarschijnlijk gevoed door het snel groeiende menu van Yearn Finance-klonen en op voedsel gebaseerde projecten zoals Yam Finance en SUSHI.

Goed of slecht?

Enerzijds is het toenemende gebruik en de complexiteit van smart contracts op de Ethereum-blockchain een bemoedigend teken van de gezondheid van het ecosysteem. Aan de andere kant prijzen de bijbehorende hoge gaskosten sommige gebruikers uit de markt en kunnen zij hierdoor kiezen voor een van de vele concurrenten.

Alle hoop is gevestigd op de uitrol van Eth2.zero. Hierdoor kunnen meer transacties per seconde worden uitgevoerd en de gasprijzen omlaag.

About Tom Greenly

Check Also

Only one resistance barrier ahead of Ethereum price may prevent it from surging to $1,000

Ethereum price established a brand new 2020-high at $635 however received rapidly rejected. There appears to …

Bitcoin zakt weg en kan grens van $20.000 nog niet testen, Ethereum onder de $600 – Cryptonews Netherland

Er was een gestage stijging van de bitcoin-prijs boven de weerstand van $19.500. BTC handelde …