Friday , January 22 2021
Home / Ethereum / Vier redenen waarom Chainlink (weer) stijgt met 30% en bitcoin cash heeft ingehaald – BTC Nieuws

Vier redenen waarom Chainlink (weer) stijgt met 30% en bitcoin cash heeft ingehaald – BTC Nieuws

Chainlink (LINK) stijgt met meer dan 32% en is bijna 15 euro waard (17,62 USD). Hierdoor heeft de munt bitcoin cash ingehaald als het gaat om totale marktkapitalisatie. Maar wat verklaart het succes?

Chainlink koers

Integraties en advertising and marketing

De strategie: Bouw een enorme pijplijn aan toekomstige integraties, en gebruik al het marketingbudget door al deze samenwerkingen één voor één met de wereld te delen.

Deze aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen. Chainlink heeft 112 nieuwe partnerschappen sinds start 2020 aangekondigd, de munt LINK is sinds start dit jaar met 830% gestegen. Je kunt nooit met volle zekerheid zeggen dat er een perfecte correlatie is tussen deze twee cijfers, maar je kan het ook niet negeren.

Oracles en VRF

Eigenlijk kun je het mission Chainlink opsplitsen in twee producten: Oracles en Verifiable Random Perform (VRF). Op dit second zijn er nog meer dan 100 projecten die zich bij Chainlink hebben gemeld, omdat ze gebruik willen maken van de Oracle-feeds. Het relatief nieuwe VRF geniet ook al veel interesse, elf andere partijen hebben dit al geïntegreerd of zijn van plan deze te integreren.

Met oracles kunnen projecten knowledge van buiten hun eigen blockchain inladen op hun eigen blockchain. Chainlink heeft een decentraal netwerk van oracles waar veel knowledge doorheen vloeit en waar blockchains middels een API gebruik van kunnen maken. VRF genereert willekeurige knowledge vanuit sensible contracts, handig voor willekeurige lootdrops in videogames.

Tastbare resultaten

Naast de integraties heeft Chainlink sinds de lancering van het mainnet bijna 200 partnerschappen opgebouwd. Partnerschappen en integraties zijn leuk, maar uiteindelijk wil de markt tastbare resultaten.

Meer dan 30 projecten hebben de datafeeds van Chainlink volledig geïntegreerd, waarvan de meeste de afgelopen maand reside zijn gegaan. Een paar recente voorbeelden van sensible contractplatformen: Concord, NEAR en Bancor. Laatstgenoemde heeft web de tweede versie van zijn AMM-protocol (geautomatiseerde marktmaker) gelanceerd.

DeFi speelt grote rol

Wat hebben deze drie projecten gemeen? Ze maken gebruik van sensible contracts om DeFi-diensten aan te bieden. En Chainlink is de eerste keuze voor DeFi-projecten die hun Oracle-behoeften willen uitbesteden. Hierdoor zou je Chainlink ook kunnen zien als een index voor DeFi-tokens.

De totale marktkapitalisatie van alle DeFi-tokens is op dit second 9,2 miljard greenback. De bijbehorende sensible contracts houden ongeveer 5 miljard greenback aan crypto huge, dit bedrag bestaat voornamelijk uit ethereum en bitcoin.

Handelsvolume overtreft bitcoin

Daarnaast laten verschillende exchanges zien dat het handelsvolume van Chainlink dat van Bitcoin overtreft. Coinbase zegt dat er meer aandacht is voor LINK dan voor Bitcoin en ook op de app BLOX zijn er dagen dat Chainlink qua handelsvolume bovenaan staat. De stijging van de Chainlink koers kan niet los worden gezien van de liquidatie van shortcontracten. Op Aave is een paar dagen geleden zelfs één enkele shortpositie van 20 miljoen greenback geliquideerd.

Ook op Binance zijn meerdere shortposities van minimaal 1 miljoen greenback geliquideerd.

Niet verkopen maar wachten

Een andere reden waarom LINK onerous stijgt, is omdat veel zogenaamde LINK-marines (vroege investeerders) hun cash niet verkopen. Chainlink heeft het wel eens gehad over het introduceren van staking. Dat betekent dat je je cash kunt inzetten om het netwerk aan oracles te beveiligen en hier een beloning voor krijgt. Een soort passief inkomen dus.

Er zijn dus vier redenen waarom Chainlink zo onerous stijgt:

  1. advertising and marketing
  2. integraties
  3. marktwerking
  4. staking

Het succes van Chainlink is niet onopgemerkt gebleven. Band Protocol is een relatief nieuwe concurrent, die eenzelfde soort product aanbiedt als Chainlink. De bijbehorende munt BAND is dit jaar met 5.800% gestegen en is hiermee zelfs de hardste stijger van de hele cryptomarkt.

About Tom Greenly

Check Also

Ethereum cools off as miners book profits en masse, prices still look primed to rebound

Ethereum value was rejected at its all-time excessive of $1,440 and has considerably cooled off. …

First Mover: What’s Next for Ethereum After Cryptocurrency Hits All-Time High

Bitcoin (BTC), the biggest cryptocurrency, was down for a second straight day, pushing towards the decrease …