Thursday , December 3 2020
Home / Ethereum / Ethereum 2.0 Testnet presteert goed – 1 miljoen ETH gestaked – Newsbit.nl

Ethereum 2.0 Testnet presteert goed – 1 miljoen ETH gestaked – Newsbit.nl

Het is bijna een week geleden sinds de lancering van het laatste openbare testnet van ETH 2.0 en het lijkt erop dat alles werkt zoals bedoeld. Maar liefst 1 miljoen ETH tokens zijn gestaked op de Beacon Chain-simulatie, waardoor de hoop op een mainnet lancering later dit jaar nieuw leven wordt ingeblazen.


ETH 2.0 testnet Medalla loopt zoals gepland

Het Medalla ETH 2.0-testnet is nu zes dagen dwell, wat ontwikkelaars de kans heeft gegeven om de voortgang een aantal dagen te volgen. Medalla, gelanceerd op four augustus, is het vijfde en laatste testnet voor de langverwachte improve naar een Ethereum proof-of-stake consensus.

De eerste testen begonnen in april met het eerste Topaz-testnet. Sindsdien zijn de stakingniveaus, het aantal validators en het aantal shoppers op het netwerk toegenomen. Medalla komt het dichtst in de buurt van een laatste simulatie van de Beacon Chain.

Volgens het officiële Medalla Launchpad zijn er meer dan een miljoen GöETH (gesimuleerde ETH voor het Göerli-testnet) gestaked. Ethereum-protocol ontwikkelaar, Terence Tsao, erkende de prestatie:

De Beacon Chain-tracker meldt echter een lager cijfer van ongeveer 800.000 GöETH. Volgens de tracker zijn er iets minder dan 25.000 validators.

Aantal gestakede ETH tokens – Bron: Beaconcha.in

ETH betaald hackers om bugs te vinden

Een belangrijk onderdeel van het testnet is het onderzoeken van kwetsbaarheden. Dit wordt gedaan door hackers te vragen om het netwerk te hacken in ruil voor geld. Op deze manier werd een negen jaar oude bug ontdekt door een hacker. Degenen die de code succesvol weten te exploiteren kunnen beloningen tot $15.000 ontvangen.

Prysmatic Labs, dat een van de meest populaire ETH 2.0-clients levert, publiceerde ook een eigen samenvatting van de evenementen van de week. Ze schreven dat er een paar synchronisatie bugs die moesten worden opgelost. Ook voegde ze eraan toe dat een grafische gebruikersinterface een van de meest gevraagde functies is van ETH 2.0-validators en dat er deze er aan zit te komen.


ETH prijsupdate

De Ethereum koers heeft in het weekend een paar keer vluchtig de psychologische $400 grens overschreden. Echter is het er niet in geslaagd boven dit niveau te sluiten.

Op het second van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token rond de $397. Het lijkt erop dat Ethereum wacht totdat BTC een grote uitbraak meemaakt. Door dit positieve momentum zou ETH mee kunnen profiteren en de $400 grens weten te doorbreken.

ETH koersverloop – Bron: Tradingview

Tot dusver is de Ethereum koers deze maand met 66% gestegen ten opzichte van vorige maand. Een grote terugval is hoogst onwaarschijnlijk, maar een kleine koersdaling is zeker mogelijk.

Het lijkt erop dat de ETH prijs de bewegingen van Bitcoin nauwlettend in de gaten houdt. Nu BTC zijn hoogste wekelijkse sluiting in twee en een half jaar heeft gezien lijkt een nieuwe bull run in de maak. Dit zal Ethereum zeker ten goede komen.

 

About Tom Greenly

Check Also

Only one resistance barrier ahead of Ethereum price may prevent it from surging to $1,000

Ethereum price established a brand new 2020-high at $635 however received rapidly rejected. There appears to …

Bitcoin zakt weg en kan grens van $20.000 nog niet testen, Ethereum onder de $600 – Cryptonews Netherland

Er was een gestage stijging van de bitcoin-prijs boven de weerstand van $19.500. BTC handelde …