Wednesday , November 25 2020
Home / Ethereum / Drie redenen waarom Ethereum binnen kwartier steeg naar 418 dollar – BTC Nieuws

Drie redenen waarom Ethereum binnen kwartier steeg naar 418 dollar – BTC Nieuws

Op 2 augustus piekte Ethereum op 418 dollar, en  vervolgens daalde de munt binnen 5 minuten met 25%. Op Binance Futures daalde Ethereum zelfs helemaal tot 302 dollar, om weer te stijgen naar 385 dollar.

De hele reeks gebeurtenissen gebeurde in een tijdspanne van slechts 15 minuten. Eerst een daling van 25% en vervolgens een stijging van 27%.

Jarenlang weerstand bieden leidt tot liquidaties

Drie factoren lijken te hebben bijgedragen aan de excessive bewegingen van de Ethereum koers. Ten eerste, op foundation van de grafieken, is de prijszone van 420 dollar sinds 2017 een weerstand. Ten tweede leidde deze bewegingen tot een golf aan liquidaties. En dan is er nog een derde reden, de komende lancering van ETH 2.zero.

Volgens knowledge van ByBt werden er tijdens de daling voor meer dan 1 miljard dollar aan bitcoin- en ethereum futurecontracten geliquideerd. Sinds de coronadaling op 13 maart, toen bitcoin zakte naar three.600 dollar, zijn er niet zoveel contracten geliquideerd.

Contracten verkopen

Zodra Ethereum de 420 dollar aantikte, begon de uitverkoop op de grote beurzen, binnen een paar minuten daalde de koers met 25%. De prijsdaling werd verergerd door trapsgewijze liquidaties van futures. Wanneer een lengthy contract wordt geliquideerd, moet de houder het contract verkopen, waardoor er meer verkoopdruk ontstaat.

Analist Alex Krüger schreef:

‘Dat was gisteravond een blowoff in ETH en BTC. Een blowoff hoeft niet ‘de prime’ te zijn. Zilver en goud hadden vorige week een blowoff. Bekijk hoe vergelijkbare grafieken zijn in de dagen en minuten voorafgaand aan de crash. Het grotere plaatje blijft ongewijzigd. Hogere hoogtepunten in het verschiet in 2020 IMO.’

Meerdere blowoffs

Maar Krüger benadrukte dat crypto-activa, vanwege hun zeer volatiele karakter, de neiging hebben om meerdere blowoffs te hebben in één cyclus. Daarom merkte hij op dat het onzeker is of het de prime van ethereum zou zijn.

‘Een blowoff-prime hoeft niet‘ The Prime ’te zijn. De citaten ontbraken. Met title van cryptoassets is bekend dat ze onderweg meerdere uitbarstingen ervaren, gezien het hoge gebruik van hefboomwerking en hoe gefragmenteerd de liquiditeit is. Zag dat met BTC zowel in 2017 als in 2019.’

Ethereum 2.zero

Ondanks de kleine correctie, blijven de meeste investeerder optimistisch over de weg die Ethereum is ingeslagen. Kelvin Koh, de mede-oprichter van Spartan Black denkt dat de stijging ook komt door ETH 2.zero:

‘ETH leidt door optimisme rond de aanstaande lancering van ETH 2.zero fase zero later deze maand. Afhankelijk van hoe laborious ETH loopt, kan de succesvolle lancering van fase zero uitmonden in een piek op korte termijn voor ETH en andere massive caps.’

About Tom Greenly

Check Also

Ripple (XRP) stijgt boven $0,70, Ethereum boven $600, Bitcoin consolideert – Cryptonews Netherland

De Bitcoin-prijs bleef in een bereik onder de weerstandsniveaus van $18.800. BTC houdt de ondersteuningsniveaus …

Bitcoin Price Holds Strong, Ethereum Reaches $600: Crypto Markets Brief

© Supplied by Benzinga What Occurred: Bitcoin worth has been going regular, gaining 9.57% over every …