Saturday , January 23 2021
Home / Ethereum / De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Trekt ethereum (ETH) ons het dal uit? – Crypto Insiders

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Trekt ethereum (ETH) ons het dal uit? – Crypto Insiders

Waar de reguliere markten momenteel wat wispelturig op en neer dansen, lijkt de cryptocurrency-motor volop te draaien. Projecten die in korte tijd wel three.000% stijgen zijn geen uitzondering. Gaan we dan echt een compleet nieuwe bull run in tot diep komend jaar? Gezien de huidige wereldeconomie lijkt dat onwaarschijnlijk. Echter schuilt juist in die onwaarschijnlijkheid het gevaar.

Zoals altijd in dit soort roerige tijden beweegt de koers “onlogisch’” voor velen. Dat geeft gelegenheid to excessive uitschieters. Doordat veel mensen ernaast zitten moeten ze de prijs najagen óf gaan tegen de koers in. Een goed voorbeeld hiervan is Tesla (TSLA), die start december 2019 nog $325 noteerde en slecht twee maanden later op $985 stond.

Ethereum 

Momenteel is het dus ethereum (ETH) die bij vlagen flink het gaspedaal intrapt. Zoals ook op onderstaande afbeelding te zien is, zijn we sinds 20 juli een goede $100 geklommen tot zo’n $335 op dit second.

Afbeelding 1: de wekelijkse grafiek van ethereum (ETH) op cryptocurrency trade Coinbase

Tip: Bitvavo is op dit second het goedkoopst om bitcoin te kopen!

Zoals ik al aangaf in onze omgeving voor members zijn we nu wel in in een mogelijk lastige zone terechtgekomen. Deze dikke zone tot aan de $360 zou de koers kunnen doen afremmen. Als we daar goed doorheen weten te komen zou ik targets van $450 en $500 hebben. Bij een kleine terugval zou er nog niets aan de hand zijn als we terugvallen naar de $300; zelfs $275 zou nog geen ramp zijn, al is dat natuurlijk al -20% vanaf hier. Daarnaast zijn de huidige hoge charges van ethereum ook wel een puntje.

Bitcoin

De grote leider staat op dit second op de deur te bonken van de $11.300 weerstand.

de_koers_van_bitcoin_BTC_volgens_michiel_trekt_ethereum_ETH_ons_het_dal_uit_afbeelding1_bitcoin_koersAfbeelding 2: de drie-dagelijkse grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency trade Coinbase

Ondanks de moeite die bitcoin momenteel met het breken van deze zone heeft lijkt het kansrijk op korte termijn. Zolang we assist vinden op de $10.800 is er een goede kans dat de $11.300 gebroken wordt. Bijbehorende targets zouden $12.200, $12.900 en $13.900 bedragen.

Mochten we verder wegzakken, dan lijkt de $10.500 een cruciale zone. Daaronder gaat het geheel weer consolideren worden en wordt het geduld weer op de proef gesteld. To date nog niks aan de hand. Uiteraard is het wel zaak om je cease-loss te verplaatsen naar break-even. Mocht je ergens tussen de $9.150-9.400 gekocht hebben, dan wil je natuurlijk geen verlies kunnen maken.

Uiteraard geen verkeerd vooruitzicht gezien de huidige economie. Mocht er richting het eind van het jaar meer onrust en toch een financiële disaster ontstaan, dan ben ik zeer benieuwd. Benieuwd waar we economisch terecht gaan komen maar ook wat crypto gaat doen. Het lijkt een zekerheidje dat deze vrolijk mee zal dalen met de reguliere markten. Kortom, we gaan een half jaar vol verrassingen tegemoet.

Meer van mij horen en zien? Meld je dan aan in onze omgeving voor members en krijg doordeweeks koersvideo’s, uitleg, interessante discussies, buying and selling alerts en meer. Kom de eerste 30 dagen free of charge proberen!

About Tom Greenly

Check Also

Ethereum minen, het kan nog uit maar het is binnenkort voorbij – BNR Nieuws

Hidde Hoogland is miner van ethereum. In deze Cryptocast deelt hij zijn bijzondere verhaal . …

what is it and why has the price gone parabolic?

The price of the world’s second largest cryptocurrency, ether, hit a brand new all-time excessive …