Saturday , September 26 2020
Home / Ethereum / Adoptiegraad van Ethereum overschrijdt die van Bitcoin – Newsbit.nl

Adoptiegraad van Ethereum overschrijdt die van Bitcoin – Newsbit.nl

Statistieken laten zien dat Ethereum, dat nu bijna 5 jaar bestaat, een veel snellere groei en acceptatie heeft gehad dan Bitcoin.


Grotere stijging adressen

Een belangrijke maatstaf laat zien dat Ethereum (ETH) in zijn eerste vijf jaar veel sneller is geaccepteerd en gegroeid dan dat Bitcoin dat deed.

Totale aantal adressen BTC en ETH – Bron: Glassnode, Etherscan.

Om de adoptiegraad te onderzoeken vergelijken we het totaal aantal adressen dat in de eerste vijf jaar aangemaakt zijn op beide blockchains. Hoewel het een goede maatstaf kan zijn voor de acceptatie, is het om verschillende redenen niet excellent. Een reden is dat de boekhoudsystemen in de twee netwerken verschillend zijn.

Aantal adressen in eerste 5 jaar van ETH versus BTC. – Bron: Glassnode, Etherscan.

In de eerste 600 dagen is het groeipercentage voor beide netwerken redelijk vergelijkbaar. Halverwege 2017 werd de curve van Ethereum echter veel steiler. De meest voor de hand liggende verklaring is de ICO growth. De creatie van duizenden ERC20 tokens en hun distributie en verhandeling leidde tot een veel grotere aanmaak van Ethereum adressen.

Een bijkomend voordeel dat Ethereum vanaf het start had, was dat het meeliftte met Bitcoin en andere cryptocurrencies. Bitcoin daarentegen was de eerste gedecentraliseerde elektronische valuta ter wereld. De acceptatie van Bitcoin was traag en geleidelijk. De helling heeft nooit een stijging gehad die vergelijkbaar was met de ICO piek. Over vijf jaar is een vergelijkbare vergelijking hopelijk nog steeds related.

 

About Tom Greenly

Check Also

‘Ethereum daalt naar 280 dollar voordat hype upgrade ETH2.0 prijs lanceert’ – BTC Nieuws

Ethereum en vrijwel alle andere altcoins zijn weer lekker volatiel, en de volatiliteit pakt deze …

Ethereum’s Latest Craze Struggles To Hold Off Recent Weakness

Ethereum’s newest craze consists of NFTs, which have been popularized by “CryptoKitties.” getty The thrill …