Tuesday , December 1 2020
Home / Ethereum / Openstaande Ethereum futurescontracten bereikt record van 1 miljard dollar – BTC Nieuws

Openstaande Ethereum futurescontracten bereikt record van 1 miljard dollar – BTC Nieuws

Terwijl bitcoin laborious gaat, gaat het ook goed met de koers van Ethereum. En dat zorgt voor meer interesse in de een-na-grootste cryptocurrency. Volgens knowledge van crypto analysebedrijf Skew zijn er nu meer dan 1 miljard dollar aan openstaande Ethereum futures. Dat zie je terug op onderstaande grafiek. De meeste Ethereum futures worden verhandeld op OKEx (291 miljoen dollar), gevolgd door Huobi (220 miljoen dollar) en BitMEX (212 miljoen dollar). 

Wat zijn Ethereum futures?

Met Ethereum futures kan je speculeren op het prijsverloop van ether, de munt van het Ethereum netwerk. Een futurecontract is een belofte om ether te kopen of te verkopen in de toekomst, tegenover een vooraf vastgestelde prijs. Bij een longpositie verwacht je dat de prijs gaat stijgen, bij een shortpositie zet je in op een koersdaling.

Openstaande contracten zijn het aantal contracten die nu op dit second lopen, het gaat dan om zowel longposities als shortposities. En steeds meer investeerders zijn blijkbaar bereid om te handelen in Ethereum futures, need de dollarwaarde van alle contracten is sinds 20 juni gestegen met maar liefst 30 procent. Op dit second is de waarde van alle openstaande contracten samen bijna 1,1 miljard dollar, een absoluut record.

Ethereum bijna klaar met lancering van nieuwe versie

De vernieuwde interesse in Ethereum heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Ethereum 2.zero steeds dichterbij komt. Met de nieuwe versie van Ethereum is het mogelijk om cash in te zetten (staken), en daarmee rendement te verdienen. Dit zorgt ervoor dat de vraag naar ethers stijgt, en dat heeft ook een positieve affect op de ethereum koers.

Op four augustus wordt het laatste testnet van Ethereum 2.zero verwacht. Verloopt alles naar wens, dan wordt de vroegste versie van het mainnet van Ethereum misschien al in november gelanceerd. Maar of dat ook gaat gebeuren is de vraag, de meningen lopen uiteen. Volgens Justin Drake van de Ethereum Basis wordt Ethereum 2.zero misschien pas in januari stay gezet. We houden het in ieder geval in de gaten!

About Tom Greenly

Check Also

5 Reasons Ethereum Is Way More Powerful Than Bitcoin (Cryptocurrency:BTC-USD)

Why Crypto: Valuation by Productiveness Historically shares are evaluated by discounted money flows, or by …

Analist: Ethereum prijs kan spoedig naar $750 stijgen – Newsbit.nl

November loopt spoedig ten einde en Ethereum lijkt de maand boven de $500 af te …