Wednesday , January 20 2021
Home / Ethereum / Ethereum-alliantie viert jubileum met nieuwe uitvoerend directeur – Banken.nl

Ethereum-alliantie viert jubileum met nieuwe uitvoerend directeur – Banken.nl

Ethereum is naast een digitale valuta een decentraal applicatieplatform op foundation van blockchain. Na bitcoin is het wellicht de bekendste time period uit het wereldje. Het voordeel van de Ethereum-blockchain is volgens kenners dat het sneller en veiliger transacties verifieert, bovendien is de techniek breder inzetbaar dan bij bitcoin. De waarde van Ethereum is afhankelijk van vraag en aanbod op numerous cryptocurrency exchanges. Hiernaast hangt het ook af van hoe vaak er gebruik wordt gemaakt van de publieke Ethereum blockchain. Het is een techniek die veel interesse wekt bij bedrijven, en investeerders, omdat zij hiermee zelf weer nieuwe innovaties kunnen introduceren. 

Onder de naam Ethereum Enterprise Alliance (EEA) experimenteert een samenwerkingsverband van ruim dertig bedrijven (waaronder Microsoft, grootbank JPMorgan en oliebedrijf BP) met het gebruik van Ethereum. De organisatie bestaat uit leiders, toepassers, vernieuwers, ontwikkelaars en bedrijven die samenwerken om een open, gedecentraliseerd internet te creëren waar iedereen zijn voordeel uithaalt. Op eight juli kondigde de organisatie de benoeming van Dr. Daniel C. Burnett aan als nieuwe uitvoerend directeur. 

Burnett is een erkende blockchain-leider. Als skilled moet hij gaan dienen als katalysator voor de groei van EEA door de programmering van de organisatie, de gemeenschap en de verbindingen te verbeteren. Bovendien zal Burnett nauw samenwerken met de Raad van Bestuur van EEA, technische werkgroepen, speciale belangengroepen en de ledengemeenschap om manieren te vinden om het tempo en de adoptie van Ethereum te versnellen. 

Met een uitstekende reputatie als actiegerichte leider en meer dan twee decennia ervaring in web- en internetstandaarden zal Burnett helpen bij het bouwen van ecosystemen voor de blokchain en de standaarden die de interoperabiliteit en de adoptie stimuleren. 

Vijfjarig bestaan

De benoeming van Burnett valt samen met het vijfjarig bestaan van EEA, wat een ideale tijd blijkt om naar aanvullende opties te kijken. Burnett geeft aan te willen kijken naar het uitbreiden van EEA naar meer dan alleen banken en blue-chip-aandelen. Hij wil zelfs de moedige nieuwe wereld van de decentrale financiën (DeFi) omarmen, die al bewezen hebben een van de belangrijkste bruikbare circumstances van Ethereum blijven te zijn. 

De beurs als leden zien

In een interview geeft Burnett aan dat ze beurzen en software-leveranciers als leden moeten zien. “Het kan iets in de API zijn dat ze moeten gebruiken om transacties te doen. Als je een bedrijf hebt, en als het bestaan van Ethereum belangrijk is voor dat bedrijf, dan zou je in de EEA moeten zijn”, aldus Burnett. Wat de toekomstige plannen precies zijn, zal door de organisatie besproken worden op een seminar waar haar meer dan honderd leden aanwezig zullen zijn. Ondertussen verlaat de aftredende leider Ron Resnick de groep om zich te richten op het Interwork Alliance initiatief.

John Whelan, voorzitter van de raad van bestuur van de EEA en hoofd van digitale funding banking bij Banco Santander, zegt in een interview dat nu een goed second is om de mogelijkheden te vergroten voor alle bedrijven die gebruik maken van Ethereum-technologie in al zijn verschillende facetten; of dit nu is voor grote bedrijven die besloten toegang geven, of andere bedrijven die beginnen op te duiken en nu aan DeFi doen. 

De toekomst van Ethereum

Meer dan $2 miljard aan cryptovaluta zijn toegewezen aan de DeFi. Wellicht kan de EEA een rol spelen in het opleiden van de traditionele, financiële wereld over de mogelijke kansen in cryptovaluta. John Whelan denkt dat DeFi-bedrijven op een bepaald second zullen oversteken naar het domein van de mainstream financiën. Bovendien kan hij zich goed indenken dat de regelgevers een enkel aanspreekpunt in het bedrijfsleven willen hebben. EEA kan hier een goede rol in spelen. 

Als Burnett gevraagd wordt wat voor soort normen toegepast kunnen worden op de Wilde Westen wereld van DeFi, geeft hij aan hier niet op te willen speculeren: “Persoonlijk denk ik dat dit niet mijn plaats is. Het is niet altijd duidelijk wat nuttig is als standaard en wat niet gepast is.”

Toekomst van Ethereum

Natuurlijk blijft dit de eeuwige vraag van beleggen: wat houdt de toekomst in? Met de komst van een nieuwe uitvoerend directeur en plannen om wellicht de wereld van DeFi naar zich toe te halen, kan dit zich ontwikkelen tot een interessante optie voor wie op zoek is naar een investering. 

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin must reclaim $40,000 or risk plummeting to $20,000, curtailing crypto bull run

Bitcoin bull run final take a look at is the reclamation of $40,000, however losses …

Ethereum Rival NEAR Protocol Rallies 106% As DeFi Gains More Presence

Sensible contracts facilitator and blockchain platform NEAR Protocol has gained 106% within the final month. …