Friday , January 22 2021
Home / Ethereum / China wil naast Ethereum, EOS en NEO nog 100 andere blockchains – BTC Nieuws

China wil naast Ethereum, EOS en NEO nog 100 andere blockchains – BTC Nieuws

Yifan He, CEO van Purple Date Know-how, zegt dat Chinese language blockchain servicenetwerk (BSN) van plan is om voor het einde van 2020 maar liefst honderd openbare blockchains te integreren.

Agnostische applicaties

He werd geïnterviewd door Bloomberg over BSN, hij is namelijk één van de oprichters.  Het doel op de korte termijn is volgens He om de wereldwijde uitbreiding van BSN te verzekeren, zodat iedereen gedecentraliseerde applicaties kan bouwen op dit blockchain platform. Het platform moet agnostisch werken, wat betekent dat de apps aangesloten kunnen worden op verschillende blockchains.

‘Het web kwam pas op gang toen het voor iedereen goedkoop werd om web sites te bouwen. Onze missie is om alles wat met blockchain te maken heeft op het BSN-platform te zetten.’

China wil blockchain omarmen

In oktober 2019 werd BSN aangekondigd, het mission geniet steun van de Chinese language overheid, maar is niet van de overheid. De Chinese language steun werd uitgesproken in het kielzog van een paar positieve uitspraken van de Chinese language president Xi Jinping. Hij zei dat China de technologie van blockchain moet omarmen en drong er zelfs op aan om de adoptie te versnellen.

Eerder deze maand werd bekend gemaakt dat BSN opgesplitst werd. BSN-China richt zich alleen maar op China en  BSN-Worldwide op de relaxation van de wereld. De twee opereren onafhankelijk van elkaar. BSN-Worldwide, geleid door Purple Date, is verantwoordelijk voor de integratie van blockchains. De eerste partijen zijn al toegevoegd aan de datacenters van BSN. Dit gaat om Ethereum, EOS en het op China gerichte NEO en Nervo’s:

‘We hebben veel nagedacht over wie de eerste openbare ketens zouden zijn die werden geïntegreerd. Naast Ethereum en EOS die we in april hebben bekendgemaakt, hebben we besloten om nog een internationale openbare keten genaamd Tezos op te nemen. Ook twee uit China afkomstige projecten NEO en Nervos zijn toegevoegd.’

Wij schreven vorige maand dat de oracles van Chainlink ook al gebruikt worden door BSN.

Ondanks de ambities, is het niet alleen maar koek en ei voor blockchain en cryptocurrency in China. Een belangrijk onderdeel van blockchain is het web en 5G is een belangrijke stap voor China om de adoptie te verhogen. Westerse landen zijn alleen niet zo happig op de 5G producten van het Chinese language Huawei. Daarnaast werd bitcoin in september 2017 verboden in China.

About Tom Greenly

Check Also

Ethereum cools off as miners book profits en masse, prices still look primed to rebound

Ethereum value was rejected at its all-time excessive of $1,440 and has considerably cooled off. …

First Mover: What’s Next for Ethereum After Cryptocurrency Hits All-Time High

Bitcoin (BTC), the biggest cryptocurrency, was down for a second straight day, pushing towards the decrease …