Tuesday , January 19 2021
Home / Ethereum / Tokens op Ethereum netwerk zijn nu meer waard dan Ethereum zelf – BTC Nieuws

Tokens op Ethereum netwerk zijn nu meer waard dan Ethereum zelf – BTC Nieuws

Een opvallende mijlpaal. De totale marktwaarde van alle ERC-20 tokens op het Ethereum-netwerk is nu hoger dan de totale marktwaarde van Ethereum zelf. Ethereum heeft nu een totale marktwaarde van 26,7 miljard greenback, en alle ERC-20 tokens zijn bij elkaar 29,2 miljard greenback waard. Dat blijkt uit cijfers van CoinMetrics.

Deze ontwikkeling zie je op onderstaande grafiek. In het blauw zie je de marktwaarde van ether, in het rood alle ERC-20 tokens. 

Ethereum netwerk groter dan ether zelf

ERC-20 tokens zijn tokens die draaien op het Ethereum-netwerk. Het komt er dus op neer dat het Ethereum netwerk groter is geworden dan de ether-token zelf. En dat is een unieke prestatie. Tot nog toe is ether als token altijd groter geweest.

Tel daarbij op dat ERC-721 tokens niet eens worden meegenomen.Of zoals het RIVM zegt, de werkelijke aantallen kunnen hoger uitvallen. ERC-721 tokens zijn crypto’s die kunnen dienen als unieke verzamelobjecten, denk bijvoorbeeld aan CryptoKitties of aan voetbalkaarten op de blockchain.

DeFi en stablecoins de nieuwe gebruikstoepassing van Ethereum

De plotselinge stijging is waarschijnlijk te danken aan twee ontwikkelingen op het Ethereum netwerk. Ten eerste de opmars van de decentrale financiële sector, ofwel DeFi. Veel DeFi-toepassingen maken gebruik van Ethereum en werken met ERC-20 tokens. MakerDAO is de meest succesvolle DeFi-token op Ethereum, met een totale marktwaarde van 454 miljoen greenback. Dat blijkt uit cijfers van CoinMarketCap.

Daarnaast draaien veel stablecoins op de blockchain van Ethereum. Zo herbergt Tether (USDT) ruim 6 miljard greenback aan USDT op het Ethereum transactienetwerk. Op het gebied van transacties hebben stablecoins ether al lang ingehaald, volgens information van Ryan Watkins van Messari.

In 2017 en start 2018 waren Preliminary Coin Choices (ICO’s) nog bepalend voor de marktwaarde van ERC-20 tokens, maar die tijd is nu voorbij. Dat komt onder andere door striktere regelgeving, bijvoorbeeld door de Amerikaanse Securities and Exchanges Fee. Daardoor zijn ICO’s nu een stille dood gestorven.

About Tom Greenly

Check Also

Ethereum Rival NEAR Protocol Rallies 106% As DeFi Gains More Presence

Sensible contracts facilitator and blockchain platform NEAR Protocol has gained 106% within the final month. …

ETH holds steadfast above $1,200 ahead of upswing to $1,400

Ether is secure above $1,200 as patrons prepare for the utmost upswing to $1,400. The …