Sunday , November 29 2020
Home / Ethereum / Prijs Ethereum schiet omhoog in afwachting van grote update in juli 2020 – BTC Nieuws

Prijs Ethereum schiet omhoog in afwachting van grote update in juli 2020 – BTC Nieuws

Ether, de cryptocurrency van het Ethereum netwerk, zit sinds dit weekend flink in de raise. De munt behaalde zelfs de grootste dagelijkse winst in meer dan 20 dagen. Nu kan ether meeliften op de groei van de bitcoin koers, maar er is meer aan de hand, aldus de specialists.

20 procent stijging

Ether presteert uitzonderlijk goed en dat komt grotendeels dankzij de dagafsluiting van gisteren. De prijs steeg namelijk in vergelijking met 24 uur eerder met 20 procent. Dat is de hoogste winst sinds 13 maart.

Op dit second staat de munt ongeveer 12 procent in de plus. Op het second van schrijven is ether 160 euro waard, dat is ongeveer 175 Amerikaanse .

Halving VS ETH 2.zero

Ether steeg de afgelopen dagen more durable dan bitcoin en dat komt ook door wat er op de planning staat. Bitcoin heeft natuurlijk de block halving, het grootste evenement voor de hele cryptomarkt. Maar Ethereum wacht een improve naar ETH 2.zero. Dit is de versie van Ethereum die Vitalik Buterin in eerste instantie voor ogen had, de zogenaamde World Pc. De update staat gepland voor juli 2020.

De 2.zero-improve, vaak Serenity genoemd, belooft een hogere transactiesnelheid en een nieuw beveiligings- en consensusmodel. Ethereum stapt dan officieel over op proof-of-stake (PoS). Dit heeft ook invloed op de koers, je moet namelijk een stake hebben in het netwerk en in dit geval betekent dat minimaal 35 ethers.

Al vijf jaar in ontwikkeling

ETH 2.zero is sinds 2015 in ontwikkeling. Maar er was te weinig technische experience voor handen om de improve snel door te voeren. Toch is de bijbehorende blockchain mateloos populair. Damien Brener, CEO van OpenZeppelin:

Vanuit het oogpunt van een ontwikkelaar is Ethereum de populairste blockchain, het merendeel van de activiteit rondom good contracts en Dapp gebeurt op Ethereum.

Hij gaat door:

Mensen realiseren zich dat de netwerkeffecten van Ethereum, met title op het gebied van gemeenschap en mengbaarheid (ETH good contracts die met elkaar in wisselwerking staan), sterker zijn dan ze dachten, wat zou kunnen leiden tot meer vertrouwen in het platform en dus tot hogere prijzen.

Onbedreigd aan kop door netwerkeffect

Je zou verwachten dat als een product 5 jaar in ontwikkeling is, en iedereen daar vanaf weet, er in die tijd een concurrent in dat gat zou springen en zelfs de positie van Ethereum zou overnemen. Toch heeft geen enkele andere partij de leidende positie van Ethereum kunnen bedreigen. Dat zegt ook  Jehan Chu, mede-oprichter van investeringsfirma Kenetic:

Ethereum blijft de nummer 2 munt in de cryptovaluta, en de recente prijsstijging bewijst het geloof in de lange termijn van handelaren in de marktpositie

Maar het echte verhaal staal volgens Chu los van de prijs:

Afgezien van de prijs, is het echte verhaal hoe Ethereum zich ontwikkelt in de richting van Eth 2.zero en het oplossen van legitieme kritiek op netwerksnelheid en schaalbaarheid. In de huidige omgeving is de title of the sport overleven. Geen enkel protocol en ontwikkelaarsgemeenschap overleeft beter dan Ethereum, althans niet op dit hoge niveau.

About Tom Greenly

Check Also

ETH bulls aim for $580 to reverse the downtrend

Ethereum value is at the moment contained inside a symmetrical triangle sample fashioned on the …

Bitcoin zakt onder de $17.000, Ripple heeft moeite om boven $0,50 te blijven – Cryptonews Netherland

Bitcoin-prijs verlengde de daling tot onder de niveaus van $17.500 en $17.00zero. BTC handelde zelfs …