Saturday , January 23 2021
Home / Ethereum / Groen op de cryptomarkt: Bitcoin bijna 7.200 dollar en Ethereum 155 dollar – BTC Nieuws

Groen op de cryptomarkt: Bitcoin bijna 7.200 dollar en Ethereum 155 dollar – BTC Nieuws

Cryptocurrency begint de week goed! Vanmorgen om zeven uur schoot de koers van bitcoin door de grens van 7.000 dollar (6.500 euro), een stijging van 5 procent in vergelijking met gisteren! Dat dit een sterke weerstand is kan je goed op de grafiek hieronder zien. Vorige week deed de koers twee pogingen om dit niveau te doorbreken, zonder succes. Zal het bitcoin deze keer wel lukken? En wat doen andere cryptocurrency’s?

Ondersteuning op belangrijke lijn

Hieronder zie je de bitcoin koers van midden december vorig jaar tot en met nu. Elke candle op de grafiek stelt vier uur voor.

Positief is dat de koers ondersteuning vindt op de 200 Transferring Common (MA), dat is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 200 candles en die stellen per stuk four uur voor. Op de grafiek hierboven is dat de groene lijn.

Het klinkt willekeurig, maar deze lijn wordt in de technische analyse vaak gebruikt om te zien of de koers op middellange termijn gaat stijgen of dalen.

In december dook de koers onder de lijn door. Gedurende december en januari zat bitcoin in een dalende lijn. Toen de koers juist aan de bovenkant van de MA uitbrak was dit het startschot voor een flinke stijging. Even was bitcoin zelfs 10.500 dollar (9.720 euro) waard.

Door de ontwikkelingen op de wereldwijde financiële markt dook de koers in februari opnieuw onder de 200-MA. En nu bevindt de bitcoinprijs zich voor het eerst dit jaar weer boven de lijn.

Ook ether doet het goed

Niet alleen bitcoin laat groene cijfers zien, ook ether doet het goed. In de afgelopen 24 uur is ether met maar liefst 7,6 procent in waarde gestegen. Opvallend is dat ether ook zojuist uit de 200-MA is gebroken. Eén ether kost nu 155 dollar (143 euro), dat is ongeveer evenveel als de prijs van ether eind januari.

Hierna nam de koers met 81 procent toe tot 288 dollar (266 euro) op Valentijnsdag. Of dat nu weer gaat gebeuren is natuurlijk de vraag, maar de eerste tekenen zijn positief!

About Tom Greenly

Check Also

what is it and why has the price gone parabolic?

The price of the world’s second largest cryptocurrency, ether, hit a brand new all-time excessive …

Ethereum Price Could Surge 650% To $10,500, Fundstrat Global Predicts

KEY POINTS Fundstrat believes Ethereum is the most effective threat/reward funding play in cryptocurrency Charges …