Friday , December 4 2020
Home / Ethereum / Ethereum crasht met 30%, laagste prijs sinds drie maanden – BTC Nieuws

Ethereum crasht met 30%, laagste prijs sinds drie maanden – BTC Nieuws

De prijs van Ethereum (ETH) is voor het eerst in drie maanden onder de 120 euro gedaald, nadat de munt in de afgelopen 24 uur bijna 30% van zijn waarde had verloren. De ether koers is sinds januari 2018 niet meer zo onerous gedaald.

Momenteel wordt één ether voor 122 euro verhandeld.

Binnen een kwartier

Nog geen 24 uur geleden was ether nog 175 euro waard. De meeste prijsactie vond de afgelopen paar uur plaats, toen de waarde binnen een kwartier met 20% afnam. Op dit second lijkt de koers een kleine stuiterbal.

Door de daling van vandaag is ether één van de slechts presterende cash van de afgelopen 24 uur en dat is zonde, need ether was met een goed jaar bezig. Ether begon 2020 namelijk met een waarde van 113 euro. Dus een beetje positivo ziet toch een kleine winst.

Overvol Ethereum netwerk

Als gevolg van deze prijsactie is er een enorme toename aan transacties te zien op de blockchain van Ethereum. De Amerikaanse crypto trade Coinbase heeft alle klanten gemeld dat ether transacties, maar ook alle transacties van alle andere tokens die gebruik maken van de blockchain van Ethereum, onderhevig zijn aan vertraging.

Elke crypto in de high 100 van CoinMarketCap, op de stablecoins na uiteraard, staan vandaag in het rood. Bijna 50 miljard greenback aan marktwaarde is vandaag verdampt. Bitcoin alleen al verloor 22 miljard greenback aan marktkapitalisatie.

Andere cash dalen mee

Ook andere cryptocurrency’s leveren flink in waarde in. Litecoin is met maar liefst 33 procent in waarde gedaald ten opzichte van gisteren, XRP met 23,6 procent. Chainlink noteerde op cryptobeurs Binance zelfs een flaschrash naar zero,0001 greenback, maar dat kwam waarschijnlijk door een technische fout.

De plotselinge dump van vandaag kun je niet los zien van de paniek veroorzaakt door het coronavirus COVID-19. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het virus tot een wereldwijde pandemie verklaard en Donald Trump verbiedt Europeanen om naar Amerika te vliegen. De beurzen, goud en ook crypto reageren op dit nieuws.

About Tom Greenly

Check Also

Enquête: “In 2021 gaat Bitcoin naar $25.000 & Ethereum naar $900” – Cryptonews Netherland

Bron: Adobe/alphaspirit In oktober, toen bitcoin (BTC) nog steeds onder de $14.000 lag en ethereum …

Crypto Conversation: Ethereum Revs Up

What’s Sizzling in Crypto this week?  Ethereum. It is the second largest blockchain platform when …