Sunday , January 24 2021
Home / Ethereum / Op hoogste koers ooit, verkocht Ethereum Foundation voor 100 miljoen euro – BTC Nieuws

Op hoogste koers ooit, verkocht Ethereum Foundation voor 100 miljoen euro – BTC Nieuws

Tijdens de historische bullrun van eind 2017, verkocht de Ethereum Foundation liefst 70.000 ether. Vitalik Buterin overtuigde de organisatie om op dat second te verkopen. De koers steeg nog iets verder om vanaf 13 januari weer weg te zakken.

100 ether verkocht

Op het allerhoogste punt bereikte de koers van ether een waarde van bijna 1.200 euro. Naast die 70.000 ether verkocht Buterin persoonlijk ook nog eens 30.000 ether. Stel dat die 100.000 ether allemaal rond de ATH zijn verkocht, dan leverde dat minimaal 100 miljoen euro op.

Buterin zegt hierover dat de verkoop van deze enorme hoeveelheid ether nodig was om de Foundation te financieren. Met dit geld kan het werk verlengd worden.

Investeerders hebben veel geld verloren

Niet iedereen is zo positief  als Chris Burniske hierboven is.

Michael schrijft eigenlijk dat veel investeerders geld hebben verloren door de verkoop van deze ethers, terwijl Vitalik Buterin er juist van heeft geprofiteerd.

En of die investeerders geld hebben verloren. De verliezen in de afgelopen bijna twee jaar zijn dramatisch geweest. Ervan uitgaande dat ze de munten in hun bezit hadden, hebben investeerders die de ETH van Buterin kochten bijna 90% van hun inleg verloren.

De verliezen op de cryptomarkt sinds die hoogtijdagen, zijn geen kattenpis. Bijna 100% van alle munten verloren in diezelfde tijdspanne ook veel waarde. Zelfs bitcoin leverde 60% in sinds de all time excessive in december 2017.

Licht aan het einde van de tunnel

Maar ook al heeft ether aan waarde ingeboet, er komen betere tijden aan. Althans, dat is het algemene sentiment. Het geld wat de Ethereum Foundation heeft binnengehaald door op tijd te verkopen, wordt aangewend om Ethereum 2.zero te ontwikkelen. Deze improve heeft veel tegenslagen gehad en dit leidde tot vertragingen.

Vorige week heeft Ethereum wel een stap gezet in de juiste richting door op bloknummer 9.069.000 de improve Istanbul door te voeren.

About Tom Greenly

Check Also

ETH/USD Likely to Keep Growing; Price Climbs Above $1200

ETH Price Prediction – January 22 After touching the each day low of $1039, the …

Gaat Grayscale naast Bitcoin en Ethereum, ook Chainlink aanbieden? – BTC Nieuws

Als we de geruchten moeten geloven, is Grayscale Investments bezig met het ontwikkelen en lanceren …