Sunday , July 12 2020
Home / Ethereum / Fidelity experimenteert met cryptovaluta als beloning voor medewerkers – LekkerCryptisch

Fidelity experimenteert met cryptovaluta als beloning voor medewerkers – LekkerCryptisch

[ad_1]


Vermogensreus Fidelity gaat Ethereum-tokens uitkeren aan haar medewerkers. De BTT-tokens zijn onderdeel van een intern loyaliteitsprogramma en kunnen worden verzilverd voor beloningen.

Adoptie

Ethereum

Fidelity is een grote vermogensbeheerder (meer dan 2.500 miljard euro in beheer) met meer dan 27 miljoen klanten wereldwijd. Het in Boston gevestigde bedrijf maakte het experiment pasgeleden wereldkundig by way of technisch accomplice TokenSoft.

In het kader van de pilot heeft Fidelity’s Heart for Utilized Expertise (FCAT) de handen ineen geslagen met TokenSoft om ERC-1404 tokens uit te geven aan medewerkers. ERC-1404 is een open supply token-standaard gericht op onder andere safety tokens. Het belangrijkste kenmerk ervan is dat er strenge restricties op de uitgifte en het gebruik van de tokens kunnen worden toegepast.

“De ERC-1404-standaard maakt het mogelijk om een digitale representatie van een asset op de Ethereum-blockchain te plaatsen mét de zekerheid dat de oplossing voldoet aan eisen rondom compliance”, schrijft TokenSoft.

Fidelity gebruikt de tokens in een besloten beloningsprogramma, ontworpen om medewerkers te stimuleren om interne evenementen, bijeenkomsten, en andere activiteiten bij te wonen.

In de context van (publieke) cryptovaluta is een terechte vraag waarom dergelijke ontwikkelingen related zijn om te noemen. De acceptatie van cryptovaluta als fenomeen staat nog in de kinderschoenen. Als die acceptatie vordert, zal dat met kleine stappen gaan. Bijvoorbeeld omdat een toonaangevend bedrijf ermee experimenteert. De technologie leert kennen. Medewerkers ervan leren wat een token is, en in aanraking komen met de instruments om met die tokens te werken. En het daar weer over kunnen hebben in hun eigen kringen.


Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met enterprise, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

[ad_2]

About Tom Greenly

Check Also

ETH/USD next breakout could see a return to $80

[ad_1] Ethereum value is buying and selling within the purple by some Zero.50% the session …

Bitcoin, Ethereum and Ripple end the week on a minor note, Tezos beats them all

[ad_1] The cryptocurrency market has barely changed since the beginning of the week. Tezos remains the …