Tuesday , January 19 2021
Home / Ethereum / Breaking: cryptobeurs UpBit gehackt, bijna 50 miljoen dollar aan ether verloren – BTC Nieuws

Breaking: cryptobeurs UpBit gehackt, bijna 50 miljoen dollar aan ether verloren – BTC Nieuws

De Zuid-Koreaanse cryptobeurs UpBit is gehackt. Dat maakt de change zelf bekend in een assertion. Een nog onbekende hacker heeft 342.000 ether verstuurd naar zijn eigen pockets, tegen een waarde van 48,7 miljoen dollar (44,three miljoen euro).

UpBit bewaarde ether in een scorching pockets

De 342.000 ethers werden bewaard in een scorching pockets van UpBit. Een scorching pockets is een cryptocurrency bewaarportemonnee die fixed in verbinding is met het web. Dergelijke wallets zijn dan ook makkelijker te hacken dan een chilly pockets. Dat zijn wallets die niet direct contact hebben met het web.

In het assertion van UpBit zegt CEO Lee Seok-Woo het volgende:

“Om 13:06 uur op 27 november 2019 werd 342.000 ETH verstuurd van de Upbeat Ethereum Scorching Pockets naar een onbekende portemonnee. Onbekend portefeuilleadres is 0xa09871AEadF4994Ca12f5c0b6056BBd1d343c029.”

De tijd die Seok-Woo noemt is de locale tijd, in Nederlandse tijd vond de hack om 05:06 uur plaats. Het assertion kwam ongeveer vijf uur later. In het assertion komt ook het adres van de hacker naar voren. En dat is handig, need alle transacties op het netwerk van Ethereum zijn openbaar. Zo ook de hack die vandaag heeft plaatsgevonden.

Het adres van de hacker is op Etherscan nu gelabled als Upbit hacker 1. Vooralsnog doet de hacker geen moeite om de ethers door te sluizen, op zijn adres staan nog steeds de gestolen ethers:

Getroffen gebruikers worden terugbetaald

Lee Seok-Woo vertelt verder dat UpBit direct maatregelen neemt:

  • Alle gebruikers worden terugbetaald uit een verzekeringsfonds van UpBit.
  • Resterende cryptomunten worden verstuurd van de scorching pockets naar een chilly pockets.
  • Het is twee weken niet mogelijk om te storten en op te nemen op UpBit.

Verder vertelt Lee Seok-Woo dat andere grote transacties van de change niet verdacht zijn. Op dit second is UpBit namelijk bezig met het verplaatsen van cryptomunten van scorching wallets naar chilly wallets.

Koersen reageren

Een hack als deze heeft vaak directe invloed op de koers van cryptocurrency’s. Direct na het nieuws zakte de koers van verschillende crypto’s in elkaar. Hieronder zie je de koers van bitcoin. De schrik zat er goed in, in een half uur daalde bitcoin met bijna tweehonderd euro:

Maar ook de ether koers werd exhausting getroffen. Ether is nu minder dan 130 euro waard:

Not your keys, not your cash

Je cryptomunten bewaren op een cryptobeurs brengt altijd risico’s met zich mee. Je bent namelijk niet zelf in het beheer van je personal keys, de toegang tot je cryptomunten. In dat geval leg je de verantwoordelijkheid voor het beheren van je cryptocurrency’s bij de change. En dat is gevaarlijk, need exchanges beheren vaak miljoenen euro’s aan cryptovaluta.

De veiligste manier om je crypto’s te bewaren is door middel van een pockets. Dat is een klein apparaatje dat dient als een chilly pockets. wallets heb je in allerlei soorten en maten, en kosten tussen de 40 en 120 euro.

About Tom Greenly

Check Also

ETH holds steadfast above $1,200 ahead of upswing to $1,400

Ether is secure above $1,200 as patrons prepare for the utmost upswing to $1,400. The …

WANT No Bitcoin lunch: Bitcoin stijgt + gekte rondom Ethereum (ETH) – Want

WANT No Bitcoin lunch: Bitcoin stijgt + gekte rondom Ethereum (ETH) Residence » WANT No …