Saturday , September 26 2020
Home / Ethereum / Bitcoin prijs zakt naar $7.000, ook Ethereum koers crasht – Newsbit.nl

Bitcoin prijs zakt naar $7.000, ook Ethereum koers crasht – Newsbit.nl

De cryptocurrency markt gaat vandaag arduous onderuit. De Bitcoin prijs daalt richting de $7.000 greenback en de grootste altcoin Ethereum verliest meer dan 13 procent. Wat kunnen we verwachten na deze enorme crash?


Wat is de reden van de crash?

De crypto koersen gaan vandaag massaal onderuit maar wat is hier de reden voor? Volgens sommigen zat de crash er gewoon aan te komen TA gezien. Volgens anderen komt het door de uitspraken van de Centrale Financial institution van China (PBoC). De PBoC heeft zijn zeer strenge beleid tegen crypto handel en crypto exchanges opgevoerd.

De Centrale Financial institution heeft onlangs zelfs particulieren verzocht bedrijven die actief zijn in de handel in virtuele activa te melden bij het hoofdkantoor van de Individuals’s Financial institution of China. Dit zodat deze activiteiten per direct cease gezet kunnen worden door de Chinese language overheid.

Gisteren ging er zelfs een gerucht dat een kantoor van Binance was binnengevallen door de Chinese language politie. Echter, Binance heeft de inval ontkend. De woordvoerder noemde het pretend nieuws.

De Amerikaanse beurshandelaar Peter Schiff twitterde gisteren zelfs dat hij verwacht dat de Bitcoin prijs richting de $1.000 greenback gaat crashen. Dit omdat er een zogenaamde ‘Head and Shoulders’ patroon ontstaat. Of dit waar is valt nog maar te zien. Veel crypto analisten hebben de prijsvoorspelling van Schiff afgedaan als ‘idioot’.


Bitcoin prijs daalt richting $7.000

De Bitcoin prijs is vandaag opnieuw arduous onderuit gegaan. Slechts een uur geleden zakte de BTC prijs zelfs even tot onder de $7.000 greenback.

Op het second van schrijven ligt de Bitcoin prijs rond de $7.160 greenback. Dat is ongeveer 10% lager dan een dag geleden. Toen lag de Bitcoin koers namelijk rond de $7.870 greenback.

De vraag is nu: Wat kunnen we verwachten dat de BTC koers gaat doen? Komt er een relieve rally of zakt de prijs nog verder naar beneden? Crypto analist Nick vertelt het volgende: “Rond de $6.960 en de $7.070 ligt een kleine help. Vanuit hier zou een kleine relieve rally ontstaan.” Toch is het lang niet zeker of we vanaf hier omhoog gaan. “We kunnen zomaar nog een stuk verder naar beneden zakken,” vertelt hij.


Ethereum koers bereikt cruciale help

De grootste altcoin, Ethereum, heeft het nog zwaarder te verduren vandaag. Op het second van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token rond de $150,60 greenback. 24 uur geleden lag de Ethereum koers nog rond de $171,90 greenback. Dat betekent dat de koers vandaag met meer dan 12 procent is gedaald.

Crypto analist Nick vertelt dat Ethereum een cruciaal niveau bereikt vandaag. Namelijk de help die de munt heeft van de ‘weekly vary’. “Als de ETH prijs door deze help zakt kunnen we een flinke daling verwachten”, vertelt hij.

About Tom Greenly

Check Also

‘Ethereum daalt naar 280 dollar voordat hype upgrade ETH2.0 prijs lanceert’ – BTC Nieuws

Ethereum en vrijwel alle andere altcoins zijn weer lekker volatiel, en de volatiliteit pakt deze …

Ethereum’s Latest Craze Struggles To Hold Off Recent Weakness

Ethereum’s newest craze consists of NFTs, which have been popularized by “CryptoKitties.” getty The thrill …