Friday , December 4 2020
Home / Ethereum / Ethereum (ETH): een simpele uitleg voor beginners – CryptoClan

Ethereum (ETH): een simpele uitleg voor beginners – CryptoClan

Naast Bitcoin en Ripple is er nóg een bekende virtuele munt: Ethereum (ETH). De meesten hebben van de eerste twee gehoord, maar weten helaas niet veel van de laatste. Daarom vonden wij het een goed idee om een simpel artikel te schrijven over één van de meest verhandelde cryptocurrencies ter wereld.

TIP!

Cryptobeurs: Bitvavo [NL]

Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!

Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Present Much less

Wat is Ethereum nou precies?

Ethereum is een globaal platform voor gedecentraliseerde applicaties. Dat klinkt natuurlijk een beetje advanced. Eigenlijk is het een soort laptop die door de hele wereld gebruikt kan worden. Gelukkig hoeven de meeste mensen geen verstand te hebben van de achterliggende processen wanneer ze gebruikmaken van deze blockchain.

– Advertentie –

Mensen zoals jij en ik kunnen de blockchain op veel manieren gebruiken. Op de web site van de Ethereum stichting staat een opsomming van de toepassingen, die wij voor je hebben vertaald:

  • Cryptocurrency portemonnees om ETH betalingen te doen met lage transactiekosten.
  • Financiele applicaties die het mogelijk maken om te lenen, uitlenen of investeren in digitale middelen.
  • Gedecentraliseerde markten waar je digitale middelen kan verhandelen of zelfs voorspellingen kan doen over gebeurtenissen in de echte wereld.
  • Spelletjes spelen, waarin sommige spullen die je in het spel bezit ook daadwerkelijk van jou zijn en waarmee je geld kan verdienen.

Veel uiteenlopende toepassingen dus, maar…

Through: pixabay.com | WorldSpectrum, CC

Wie zit er achter Ethereum?

Het platform werd in 2014 geïntroduceerd op het discussion board Bitcointalk en heeft enkele mede-oprichters. De bekendste en tevens jongste hiervan is Vitalik Buterin, een jonge programmeur. Ethereum werd door middel van crowdfunding gelanceerd in 2015.

Achter dit platform zit een grote gemeenschap van builders, speculanten, gewone gebruikers, grote bedrijven zoals ING en veel andere groepen mensen. Deze gebruikers ondersteunen Ethereum allemaal op hun eigen manier.

De mensen achter CryptoKitties hebben ervoor gekozen een spel te maken waarbij males virtuele katten kan verzamelen en ruilen met andere gebruikers met behulp van de blockchain. Denk aan het verzamelen van Pokémonkaarten, maar dan digitaal en met meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld het fokken van katten en spelen van minigames op je laptop.

cryptokitties
De populairste cryptokitties van het second | Through: cryptokitties.co

De uitdagingen voor builders

De blockchain is veel gebruikt voor ICO’s, oftewel Preliminary Coin Choices. Dit zijn investeringsrondes van bedrijven die hun eigen virtuele munt uitbrengen op het Ethereum netwerk. Deze munten noemt males ERC-20 tokens. Males kan tokens van ICO’s aanschaffen door Ethereum, en soms Bitcoin, te wisselen voor tokens.

Omdat er in de afgelopen jaren veel ICO’s zijn geweest was de koers van Ethereum sterk gestegen. De koers daalde flink toen de bedrijven achter ICO’s de opgebrachte ETH wisselden voor traditionele valuta. Dit zorgde dus voor enige volatiliteit in de prijs.

– Advertentie –

Populariteit en frustratie

De populariteit van CryptoKitties is ook niet altijd gunstig geweest. Op een gegeven second gebruikten zo veel mensen CryptoKitties, dat alledaagse transacties op de blockchain werden vertraagd. Dit zorgde voor tijdelijke frustratie onder allerlei soorten gebruikers.

Schaalbaarheid is op het second dus een pittige uitdaging. Builders zijn van plan de meeste ongemakken in de komende jaren op te lossen.

TIP

Prijsbewust crypto handelen

Crypto handelen tegen lage tarieven doe je bij BitcoinMeester.

Crypto handelen tegen lage tarieven doe je bij BitcoinMeester. Present Much less

Ethereum is veelbelovend. Toch is het lastig om één blockchainplatform te maken dat iedereen gebruikt. Daarom zijn er ook andere platforms, zoals het Chinese language NEO (NEO), Cardano (ADA) en EOS (EOS).


About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin en Altcoins vertonen tekenen van nieuwe toename – Cryptonews Netherland

Er was geen bearish doorbraak onder de ondersteuningsniveaus van $18.500 en $18.200. Als gevolg hiervan …

Enquête: “In 2021 gaat Bitcoin naar $25.000 & Ethereum naar $900” – Cryptonews Netherland

Bron: Adobe/alphaspirit In oktober, toen bitcoin (BTC) nog steeds onder de $14.000 lag en ethereum …