Monday , September 28 2020
Home / Ethereum / Microsoft maakt creëeren van Ethereum tokens makkelijker, goed voor de koers? – BTC Nieuws

Microsoft maakt creëeren van Ethereum tokens makkelijker, goed voor de koers? – BTC Nieuws

Microsoft wordt steeds enthousiaster van het Ethereum netwerk. Forbes publiceerde onlangs dat Microsoft gaat testen met een nieuw platform om eenvoudig tokens te maken. In eerste instantie gaat het om tokens op een afgesloten blockchain van Azure. Later wil Microsoft gebruikmaken van de blockchain van Ethereum.

Eigen tokens bouwen op Ethereum

Bedrijven kunnen met het nieuwe product van Microsoft uiteindelijk eenvoudiger ERC-20 tokens maken. Dat zijn cryptovaluta die draaien op de blockchain van Ethereum.

En dat kan zomaar een grote stap zijn voor Ethereum. Deze ontwikkeling kan ervoor zorgen dat Ethereum en ether nog toegankelijker worden voor bedrijven en eindgebruikers.

Twittergebruiker Crypto Cactus is enthousiast: ‘Gisteren rolde Microsoft een service uit die gebruikers makkelijker toegang geven tot Ethereum. Denk bijvoorbeeld aan obligaties, documenten, valuta, licenties, sensible contract en meer. Is dit het meest ondergewaardeerde venture in crypto?’

Verbonden met de Ethereum Alliance

Microsoft is sinds 2017 verbonden met de Enterprise Ethereum Alliance. Dat is een samenwerkingsverband van Ethereum met verschillende andere grote bedrijven, waaronder Intel, Hyperledger en Banco Santander.

Deze samenwerking, samen met de ICO-hype, zorgden in 2017 en 2018 voor een flinke sprong in de koers van ether. Ether steeg van 7 euro naar bijna 1.400 euro. Een astronomische stijging van ruim 19.000 procent.

Wat doet het nieuws van Microsoft nu met de koers?

De laatste dagen gaat het goed met de koers van ether. In twee dagen tijd is de koers gestegen van 161 euro naar 174,80 euro. Een stijging van bijna negen procent!

Maar het is onduidelijk of dit door Microsoft komt. Ook andere cryptomunten doen het sinds four november goed. Zo is litecoin flink gestegen, en sprong stellar zelfs omhoog met 35 procent. Maar wie weet kan kan de nieuwe dienst van Microsoft in de toekomst goed zijn voor Ethereum, zowel voor het gebruiksgemak als voor de koers.

Microsoft heeft wat dat betreft wel een flinke vinger in de pap der cryptocurrency’s. Zo zijn ze sinds een tijdje eigenaar van GitHub.

About Tom Greenly

Check Also

‘Ethereum daalt naar 280 dollar voordat hype upgrade ETH2.0 prijs lanceert’ – BTC Nieuws

Ethereum en vrijwel alle andere altcoins zijn weer lekker volatiel, en de volatiliteit pakt deze …

Ethereum’s Latest Craze Struggles To Hold Off Recent Weakness

Ethereum’s newest craze consists of NFTs, which have been popularized by “CryptoKitties.” getty The thrill …