Tuesday , October 27 2020
Home / Ethereum / Zo geef je jouw Bitcoin uit aan de FORMULE 1 – Apparata

Zo geef je jouw Bitcoin uit aan de FORMULE 1 – Apparata

Wat is de waarde aan de hand van de dwell koersen?

Het bedrijf F1 Delta Time creëert een Formule 1-spel op de Blockchain. De bedoeling is om zoveel mogelijk bijzondere objects te verzamelen of te kopen. Het verzamelen gaat door de sport te spelen, het kopen gaat door veilingen. Bijzonder is dat je, hoeveel bijzondere objects je ook verdient en koopt, nooit iets in handen zal houden. Alles speelt zich namelijk digitaal op de Blockchain af. Dit betekent dat jouw eigendom wordt vastgelegd met een zogenaamd ‘non-refundable token’. Door registratie by way of de Blockchain weet iedereen dat het van jou is en kan diefstal dus makkelijk voorkomen worden. Zonder personal key valt het token namelijk niet te verhandelen.

Een van de verdienmodellen is dat zij objects maken/ontwerpen rondom fysieke FORMULE 1-races. Na het echec van Max Verstappen durven we de GP van Japan nauwelijks meer te noemen, maar toch was dit de aanleiding voor het ontwerp van de bijzondere FORMULE 1-auto die je op de titelafbeelding ziet. De versiering is zo uitbundig omdat de bolide niet alleen aan deze race gelinkt is, maar ook is ontwikkeld ter ere van ‘Reiwa’, een nieuw tijdperk volgens de Japanse traditie. De naam voor het tijdperk staat voor ‘prachtige harmonie’.

Het design is volgens de begeleidende tekst gebaseerd op het pantser van een Samoerai. De winnende bieder was een koper met pseudoniem ‘Ogasahara’. Hij betaalde uiteraard met cryptomunten. In dit geval maar liefst 91,51 Ethereum (ETH). Dit was, ondanks dat het nog steeds een flinke som geld is, lager dan de opbrengst van de vorige veilingen. Het allereerste digitale collectors merchandise, de F1 Delta Time 1-1-1 leverde liefst 415,9 Ethereum (ETH) op. Daarna volgenden de digitale kunstwerken naar aanleiding van de GP van Monaco (105 ETH) en de GP van Frankrijk (96,6 ETH).

Als we dit afzetten tegen de dwell koersen, die ik vandaag om 14.45 vastlegde, zien we een opmerkelijk beeld. Laten we eerst de dwell koersen bekijken.

We zien dat de cryptomarkt sterk uit het weekend komt en dat zowel de Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH) in prijs stijgen. Tegen de huidige koers had de allereerste digitale F1-collectible nu EUR 66.564,80 gekost. Hij betaalde echter, omdat de Ethereum in mei nog veel hoger stond, bijna EUR 100.000,-.

Hiermee zien we dat deze digitale speeltjes een dubbel koersrisico inhouden. Allereerst moet je jezelf als koper afvragen of je ooit nog het geboden bedrag in cryptomunten terugkrijgt als je het merchandise opnieuw verkoopt. Dit kan natuurlijk als het echte verzamelobjecten worden, maar het feit dat de resultaten steeds minder worden biedt hier op korte termijn weinig hoop op. Daarna is het maar de vraag wat de koers van Ethereum (ETH) tegenover Bitcoin (BTC) of in Euro’s is om te zien of dezelfde hoeveelheid Ethereum (ETH) wel een grotere stapel Euro’s oplevert. Laten we zeggen dat je wel erg van racen moet houden om het risico te compenseren.

Mocht je op zoek zijn naar een andere leuke suggestie (wellicht omdat je na een winnend bod iets uit te leggen hebt) dan kun je altijd nog een digitaal jurkje kiezen.

Bron en titelplaat: F1 Delta Time

About Tom Greenly

Check Also

ETH could retrace to $390 before the final rally to $500

ETH is at the moment buying and selling at $405 after a light pullback from …

Ethereum Is Available for Retirement Accounts With Bitcoin IRA™

The most important cryptocurrency IRA firm releases new guides across the launch of Ethereum and …