Saturday , September 19 2020
Home / Ethereum / Uitspraak CFTC omtrent ethereum (ETH) was het grote nieuws, niet de afwijzing van bitcoin (BTC) ETF, aldus Brian Kelly – Crypto Insiders

Uitspraak CFTC omtrent ethereum (ETH) was het grote nieuws, niet de afwijzing van bitcoin (BTC) ETF, aldus Brian Kelly – Crypto Insiders

Volgens Brian Kelly, oprichter en chief govt officer van crypto-investeringsbedrijf BKCM, is de afwijzing van de bitcoin (BTC) trade-traded fund (ETF) aanvraag niet per se heel slecht nieuws voor de crypto-markt. Het grote nieuws van afgelopen week was volgens hem echter een uitspraak van de voorzitter van de Commidity Futures Buying and selling Fee (CFTC).

Kelly deed zijn uitspraken tijdens het programma CNBC Quick Cash. Volgens hem zijn er ondanks de afwijzing van de bitcoin-ETF aanvraag alsnog positieve ontwikkelingen voor bitcoin. Zo stelt hij:

Het probleem van de SEC is dat een groot deel van de bitcoin-handel buiten de VS plaatsvindt. En dus is de zorg dat ze geen zicht hebben op die markten. Dat gezegd hebbende, zijn er enkele ontwikkelingen geweest. Je hebt bedrijven als Constancy en TD Ameritrade die deze ruimte beginnen binnen te dringen.

Dus uiteindelijk kun je Bitcoin kopen met een gewoon brokerage-account. Dus ik maak me minder zorgen over het feit of je op dit second een Bitcoin ETF nodig hebt.

Het echt grote nieuws was afgelopen week de uitspraak van de CFTC-voorzitter, Heath Tarbert. Tijdens Yahoo Finance’s All Markets Summits in New York Metropolis zei hij dat ether (ETH) als commodity wordt gezien door de toezichthouder. Groot nieuws, aldus Kelly:

De CFTC die zegt dat ethereum een commodity is, is groot nieuws voor de sector. Het geeft ons wettelijke duidelijkheid. De CFTC heeft nu gezegd: ‘Luister, als je bitcoin of deze good contractplatforms koopt, zijn het commodities.

Vooral het feit dat er nu duidelijkheid is voor bedrijven omtrent ethereum zou de adoptie ervan flink kunnen stimuleren. Zo legt Kelly uit:

Het grootste probleem, als ik in vergaderingen zit, iedereen is bezorgd. ‘Wat als ze het verbieden? Wat als ze het verbieden? Nou, weet je wat – de CFTC heeft nu gezegd: ‘We verbieden het niet. We gaan het reguleren.’ En nu kunnen beleggers zeggen: ‘Cease het in mijn commodity-mandje. ‘

Dus nu worden ethereum, bitcoin en alle andere good contractplatforms de commodity van de digitale economie. En ik denk dat dat groot nieuws is. Ik denk dat de markt dat over het hoofd ziet.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Fb– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin en Altcoins laten tekenen van opwaartse voortzetting zien – Cryptonews Netherland

De Bitcoin-prijs wint aan kracht en piekte zelfs boven de weerstandszone van $11.000. BTC corrigeert …

Cardano, een commercieel gerund project – BNR Nieuws

Na altcoins als Ethereum, Eos, Tezos, Neo en Komodo is deze keer Cardano aan de …