Friday , September 18 2020
Home / Ethereum / IKEA wikkelt factuur af middels ‘smart invoice’ op Ethereum-blockchain – Crypto Insiders

IKEA wikkelt factuur af middels ‘smart invoice’ op Ethereum-blockchain – Crypto Insiders

IKEA IJsland heeft deelgenomen aan een transactie op het Ethereum-netwerk. Dit gebeurde met behulp van een sensible contract en e-cash. Dit kondigt het bedrijf dat de transactie faciliteerde, Tradeshift, aan in een onlangs verschenen persbericht.

Bij de transactie waren verschillende partijen betrokken. Zo was er Tradeshift die het platform waarop het gebeurde faciliteerde. Daarnaast zorgde Monerium, een in IJsland gevestigd bedrijf, voor het “programmeerbare digitale geld”. Het was Nordic Retailer die op deze manier goederen van IKEA IJsland kon kopen.

Volgens Monerium en Tradeshift laat de transactie zien dat “door de overheid-gereguleerd en programmeerbaar digitaal geld klaar is voor de mainstream-markten.” Monerium ontving afgelopen juni een vergunning van de IJslandse financiële toezichthouder, de Monetary Supervisory Authority of Iceland (FME), om fiatvaluta through blockchain-netwerken te versturen. De CEO van Monerium, Sveinn Valfells, legt uit:

In tegenstelling tot cryptocurrencies, die volatiel zijn, is e-cash een bewezen digitaal alternatief voor contant geld, gereguleerd en op ieder second inwisselbaar. Het gebruik van programmeerbaar e-cash in combinatie met sensible contracts luidt een nieuwe categorie betalingen in.

De medeoprichter van Tradeshift, Gert Sylvest, legt verder uit hoe ‘sensible invoices’ geldstromen kunnen verbeteren:

Met een ‘sensible invoices’ kunnen we tokens uitgeven die de toekomstige cashflow vertegenwoordigen tot op elke greenback op de factuur. Iedereen die tokens bezit, wordt op de vervaldag betaald, wat een sensible bill ideaal maakt om te gebruiken voor oplossingen voor financiële companies,

De CFO van IKEA IJsland, Stefan Arnason, stelt dat de ontwikkeling de manier waarop klanten en bedrijven met elkaar omgaan volledig kan veranderen:

Een programmeerbare financiële provide chain, waar handelspartners informatiestromen kunnen verbinden met geldstromen door middel van sensible contracts, zal de manier veranderen waarop leveranciers en klanten met elkaar omgaan.

Dat een grote naam als IKEA meedoet aan een transactie through de Ethereum-blockchain is goed nieuws voor wat betreft de adoptie van blockchain-technologie. Daarnaast is het een stap in de richting van “de digitalisering van de financiële provide chain,” aldus Valfells van Monerium.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Fb– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

crypto_insiders_members_banner

About Tom Greenly

Check Also

Cardano, een commercieel gerund project – BNR Nieuws

Na altcoins als Ethereum, Eos, Tezos, Neo en Komodo is deze keer Cardano aan de …

The $55M Hack That Almost Brought Ethereum Down

Bloomberg Information reporter Mathew Leising’s new ebook “Out of the Ether: The Superb Story of …