Sunday , September 20 2020
Home / Ethereum / Ethereum oprichters onder vuur – about-crypto

Ethereum oprichters onder vuur – about-crypto

            

Vitalik Buterin en Joseph Lubin krijgen aardig wat kritiek te verduren. Tijdens een interview geven beide Ethereum bedenkers toe dat de cryptocurrency nooit ontworpen is voor de ‘schaalbaarheid’.

Vitalik Buterin en Joseph Lubin krijgen aardig wat kritiek te verduren. Tijdens een interview geven beide Ethereum bedenkers toe dat de cryptocurrency nooit ontworpen is voor de ‘schaalbaarheid’.

Ethereum oprichters onder vuur

Problemen met de schaalbaarheid

“We wisten zeker dat het niet schaalbaar zou zijn”, aldus Lubin. Buterin knikt vervolgens instemmend. Feit is dat Ethereum al lange tijd problemen heeft met de schaalbaarheid. De originele ICO-documenten beweren echter het tegenovergestelde. Hier staat vermeld dat er ‘buildable scalable apps’ op de Blockchain gemaakt kunnen worden. De bestanden zijn inmiddels niet meer zichtbaar voor het publiek. Vooral op Twitter is de discussie flink losgebarsten. De crypto group beschuldigd de oprichters van het voorliegen van investeerders. 

We wisten zeker dat het niet schaalbaar zou zijn.

– Joseph Lubin

Doodlopend spoor?

Eerder vermeldde Bloomberg dat de Ethereum blockchain bijna geen opslagcapaciteit meer heeft.  Volgens Samson Mow is Ethereum een ‘technologisch doodlopend spoor’. “Hoe meer het netwerk gebruikt wordt, hoe eerder het zal sterven”, aldus de CSO van Blockstream. De Ethereum 2.zero replace zou de schaalbaarheidsproblemen op moeten lossen, maar velen zijn hier sceptisch over.

Hoe meer het netwerk gebruikt wordt, hoe eerder het zal sterven.

– Samson Mow, Blockstream

Bronnen

  • Coinounce
  • Afbeelding: Ethereum koers

    

About Tom Greenly

Check Also

BTC eyes drop to $10,500?

MicroStrategy, a publicly-traded enterprise intel agency, has just lately purchased a further $175 million price …

Bitcoin en Altcoins laten tekenen van opwaartse voortzetting zien – Cryptonews Netherland

De Bitcoin-prijs wint aan kracht en piekte zelfs boven de weerstandszone van $11.000. BTC corrigeert …