Saturday , September 19 2020
Home / Ethereum / Venezolaanse staatsoliemaatschappij wil schulden met bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) afbetalen – Crypto Insiders

Venezolaanse staatsoliemaatschappij wil schulden met bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) afbetalen – Crypto Insiders

Het Venezolaanse Petroleos de Venezuela SA (PVSA), een oliemaatschappij die eigendom is van de Venezolaanse staat, wil met bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zijn schulden gaan afbetalen. Dat blijkt uit berichtgeving van Bloomberg op 26 september.

Venezuela zit al lange tijd in een diepe economische en politieke disaster verwikkeld. Zo is de fiat-valuta van het land, de bolívar, geen cent meer waard en vluchten grote aantallen Venezolanen naar omringende landen.

Eind vorig jaar lanceerde het land de Petro, een door Venezolaanse olie en mineralen gesteunde cryptocurrency. De bedoeling was om de klap die de economie kreeg enigszins te verlichten en de opgelegde sancties te omzeilen. Dit undertaking lijkt echter grotendeels te zijn mislukt door de aanhoudende disaster en inflatie.

Vanwege diezelfde sancties, van landen als de Verenigde Staten, heeft PVSA grote moeite om zijn schulden bij buitenlandse partijen te vervullen aangezien grote banken het bedrijf niet willen helpen. Het bedrijf komt daarom met een manier om de sancties te omzeilen door bitcoin en ethereum te gebruiken.

Door de bitcoin en ethereum naar de centrale financial institution van het land te sturen, kan de centrale financial institution de schulden met BTC en ETH voldoen. PVSA is door de sancties volledig afgesloten van de internationale economie maar denkt dat de centrale financial institution minder snel tegen een blokkade aan zal lopen, aldus anonieme bronnen aan Bloomberg.

Hoe het bedrijf aan de cryptocurrency is gekomen is onduidelijk. Ook is onduidelijk hoeveel cryptocurrency het staatsbedrijf precies bezit. Volgens anonieme bronnen onderzoekt de centrale financial institution nu of het de cryptocurrency überhaupt kan opslaan. Daarnaast onderzoekt het of het de crypto aan zijn reserves toe kan voegen.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Fb– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

About Tom Greenly

Check Also

BTC eyes drop to $10,500?

MicroStrategy, a publicly-traded enterprise intel agency, has just lately purchased a further $175 million price …

Bitcoin en Altcoins laten tekenen van opwaartse voortzetting zien – Cryptonews Netherland

De Bitcoin-prijs wint aan kracht en piekte zelfs boven de weerstandszone van $11.000. BTC corrigeert …