Wednesday , September 23 2020
Home / Ethereum / BitPay ondersteunt nu ook ethereum, koers ether (ETH) stijgt – Crypto Insiders

BitPay ondersteunt nu ook ethereum, koers ether (ETH) stijgt – Crypto Insiders

De grote cryptocurrency betalingsverwerker BitPay gaat binnenkort ondersteuning voor Ethereum (ETH) toevoegen. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 16 september.

BitPay is ’s werelds grootste blockchain betaaldienst voor bitcoin (BTC) en bitcoin money (BCH). BitPay accepteert nu dus ook ether (ETH), de een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. Tevens maakt BitPay het mogelijk voor klanten om hun ether in een BitPay pockets te bewaren.

BitPay loopt constant voorop bij het gebruik van cryptocurrency om echte problemen op te lossen en onze klanten wereldwijd de beste opties te bieden om te betalen met meerdere blockchain-activa. Als een van de grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie en een die door duizenden bedrijven wordt gebruikt, is ethereum de volgende logische keuze.

Aldus Stephen Pair, CEO van BitPay. Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, is tevens positief over de integratie:

Het is boeiend om te zien dat BitPay de leiding neemt bij het integreren van Ethereum in wereldwijde betalingssystemen. Dit opent echt een nieuwe wereld van mogelijkheden voor het Ethereum-ecosysteem en samen kunnen we een toonaangevende innovator zijn voor de toepassing van cryptocurrencies in de echte wereld.

BitPay werd in 2011 opgericht en ondersteunt naast ether, bitcoin en bitcoin money ook de stablecoins USD Coin (USDC), Gemini Greenback (GUSD) en Paxos Customary token (PAX). Naar verluidt regelt BitPay fiat- en cryptobetalingen in meer dan 200 landen en heeft het bijna $three miljard aan betalingen verwerkt.

De aankondiging heeft wellicht ervoor gezorgd dat ether vandaag de grootste stijger is onder de high 10 grootste cryptocurrencies. Ether is, op het second van schrijven, met zo’n 2,5% de afgelopen 24 uur gestegen naar een waarde internet iets onder $200.

BitPay lag recentelijk onder vuur. Het bedrijf blokkeerde naar verluidt donaties aan de Hong Kong Free Press (HKFP) omtrent de demonstraties in de stad de afgelopen tijd alsmede naar Amazon Watch, een goed doel dat zich inzet voor het behoud van de Amazoneregenwoud.

De Spaanse bankgigant Santander kondigde onlangs aan dat het de eerste instelling is die op een publieke blockchain een obligatie heeft afgewikkeld. De obligatie van $20 miljoen werd betaald met ERC-20 tokens op de Ethereum-blockchain.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Fb– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

crypto_insiders_members_banner

About Tom Greenly

Check Also

Ethereum Price May Plunge To $250: Here’s What Analysts Think

KEY POINTS Ethereum drops to $340, a 28% lower from its 2020 excessive of $480 …

Bitcoin zakt richting $10.600, Ripple onder de $0,24 – Cryptonews Netherland

Na een duidelijke doorbraak van meer dan $11.000, kreeg de bitcoin-prijs weerstand in de buurt …