Sunday , September 20 2020
Home / Ethereum / Turkse voetbalclub Galatasaray gaat eigen fan token uitbrengen op Ethereum-blockchain – Crypto Insiders

Turkse voetbalclub Galatasaray gaat eigen fan token uitbrengen op Ethereum-blockchain – Crypto Insiders

Nog een voetbalclub gaat “fan tokens” uitbrengen op de blockchain. Ditmaal is het Galatasaray Spor Kulübü dat op Ethereum-gebaseerde tokens uit zal gaan brengen. Met de tokens kunnen followers onder andere stemmen tijdens stemrondes en merchandise kopen. Dit kondigt het bedrijf dat de membership daarmee gaat helpen, Socios.com, op 16 september aan.

Galatasaray werd in 1905 opgericht in Istanbul. Het werd in haar bestaan 22 keer kampioen van Turkije en gained in 2000 de UEFA Cup. Kortom, weer betreedt een grote voetbalclub de blockchain-wereld door fan tokens uit te brengen op blockchain.

Met de tokens kunnen followers stemmen over bepaalde clubrelevante zaken zoals het ontwerp van het voetbalshirt. Hoe meer tokens een fan heeft, hoe zwaarder zijn of haar stem weegt. Daarnaast kunnen followers “as soon as-in-a-lifetime ervaringen verdienen en exclusieve rechten krijgen”.

In een reactie zei bestuurslid van de voetbalclub Dorukhan Acar:

Als Galatasaray zijn we erg blij om onze krachten te bundelen met Socios.com en een spannende reis te beginnen. Dit nieuwe partnerschap opent voor ons een wereld van nieuwe kansen met betrekking tot de betrokkenheid van onze followers en ons wereldwijde bereik, en vormt een nieuwe mijlpaal in onze strategie voor digitale transformatie.

De verkoop van de tokens, of zoals Socios het noemt; de Fan Token Providing, zal in het eerste kwartaal van 2020 van begin gaan.

Het lijstje van voetbalclubs die de blockchain-wereld betreden wordt alsmaar langer. Sinds 2018 hebben een aantal grote namen aangegeven dergelijke fan tokens uit te willen gaan brengen of spelletjes te willen ontwikkelen op blockchain. Dit zijn onder andere Paris Saint-Germain, Juventus, Manchester Metropolis en Atlético Madrid.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Fb– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

+

About Tom Greenly

Check Also

BTC eyes drop to $10,500?

MicroStrategy, a publicly-traded enterprise intel agency, has just lately purchased a further $175 million price …

Bitcoin en Altcoins laten tekenen van opwaartse voortzetting zien – Cryptonews Netherland

De Bitcoin-prijs wint aan kracht en piekte zelfs boven de weerstandszone van $11.000. BTC corrigeert …