Friday , September 18 2020
Home / Ethereum / Bankgigant Santander wikkelt obligatie van $20 miljoen af op Ethereum blockchain – Crypto Insiders

Bankgigant Santander wikkelt obligatie van $20 miljoen af op Ethereum blockchain – Crypto Insiders

De Spaanse bankgigant Santander is de eerste instelling die een publieke blockchain heeft gebruikt om een obligatie van $20 miljoen af te wikkelen. Dat meldt de financial institution in een persbericht gepubliceerd op 12 september.

De afwikkeling vond plaats op de Ethereum blockchain en beide zijden van de aflossing werden betaald met ERC-20 tokens. De financial institution was zelf de emittent, de obligatie heeft een driemaandelijkse coupon van 1,98% en zal op de blockchain blijven tot de vervaldag.

Dankzij deze automatisering is het aantal vereiste tussenpersonen in het proces verminderd, waardoor de transactie sneller, efficiënter en eenvoudiger is geworden.

Aldus het persbericht. Antonio Torio, hoofd van financiën bij Santander, zegt het volgende erover:

Voor Santander is dit echt veel meer een kwestie van technologische innovatie dan een puur financieel probleem. Wij beschouwen dit als een belangrijke eerste stap die zal worden gevolgd door meer complexe transacties.

Verder meldt het persbericht dat voor deze transactie Santander technische ondersteuning ontving van het Britse fintech bedrijf Nivaura alsmede juridische ondersteuning van advocatenkantoor Allen & Overy.

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, sprak onlangs over Ethereum 2.zero. Het nieuwe netwerk zou het bekende schaalbaarheidsprobleem eindelijk moeten oplossing door het aantal transacties per seconde (TPS) van 15 naar tienduizenden te brengen. CasperLabs haalde onlangs $14.5 miljoen op om aan dit probleem te werken.

Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit second bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Fb– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

About Tom Greenly

Check Also

The $55M Hack That Almost Brought Ethereum Down

Bloomberg Information reporter Mathew Leising’s new ebook “Out of the Ether: The Superb Story of …

Top 3 Coins Price Prediction Bitcoin, Ethereum and Ripple: BTC aims for $11,355

Evaluation reveals a spike within the variety of 5,000 to 10,000 BTC transactions between Might …