Sunday , September 22 2019
Home / News / Ethereum / Telegram stelt code TON blockchain van $1.7 miljard beschikbaar – Bitcoin Magazine NL

Telegram stelt code TON blockchain van $1.7 miljard beschikbaar – Bitcoin Magazine NL

Het blockchain-project van Telegram, Telegram Open Community (TON), gaat de laatste fase van de ontwikkeling in. De code om een node te draaien op het netwerk is in te zien in het testportaal. Het berichtenplatform maakt hiermee een grote stap naar een officiële launch.

De programmeurs en andere geïnteresseerde in dit nieuwe venture kunnen nu aan de slag met het instellen van een full node, een validator node en een kijkje nemen by way of de block explorer.

 
bitcoin meester
 

Iets vertraagd

Volgens bronnen van Coindesk stond de launch op 1 september gepland, maar dat werd 6 september. Volgens de CTO van TON Labs, Mitja Goroschevsky, draaien er nu 100 nodes van het bedrijf op het testnet. Daarnaast zijn er nog tal van nodes gestart met behulp van de $1.7 miljard (!) dat is opgebracht tijdens de verkoop van de TON-tokens.

De launch was eerder gepland voor 1 september, volgens de bronnen die bekend zijn met de voortgang van het venture, maar werd om onduidelijke redenen een paar dagen uitgesteld.

Testnet

Wat kan males verwachten van de testportaal? Goroshevsky: ”De broncode voor het runnen van een full node voor het testnet om block te maken en te verifiëren. De Lite shopper is al enige tijd beschikbaar. TON Labs komt met een publieke beta voor de ontwikkeltools aanstaande maandag.”

 

 

Er komt dus nog een hoop aan. Telegram moet haast maken, need males wil op 31 oktober dwell met het officiële netwerk. Tot die tijd is er de mogelijkheid foutjes te ontdekken en deze op te lossen. Daarna zal de code in het wild moeten worden losgelaten.

Telegram blockchain

De blockchain van Telegram maakt gebruik van het proof-of-stake protocol. Validators, dit zijn gekozen mensen met een flinke stapel tokens, valideren de blocks. De mensen met het meeste geld op het netwerk hebben dus de macht in handen.

Volgens TON Labs kan de blockchain ook werken met software program dat is gebouwd voor en op Ethereum. Daar zijn dus wat interacties mogelijk.

Token?

Het is nog onduidelijk wat de token en de blockchain voor functie gaan hebben. Telegram is een populair platform om te praten over bitcoin en andere cryptomunten. Er is dus een doelgroep, maar voorlopig lijkt TON gewoon weer het volgende (good contract) platform.

Wel is het een platform met diepe zakken, zeker na de succesvolle investeringsrondes waar $1.7 miljard werd opgehaald.

Nieuw Bitcoin Journaal over: De omzet van bitcoin miners, maatregelen van De Nederlandsche Financial institution en Chinese language internetcafés.

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Fb, Twitter of Telegram.

Bedankt voor het aanmelden!


About Tom Greenly

Check Also

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen – Bitcoin Magazine NL

Het blockchain trilemma, is een time period bedacht door Vitalik Buterin, ooit betrokken bij de …

Ethereum adviseur gearresteerd – about-crypto

             Steven Nerayoff wordt verdacht van betrokkenheid bij een afpersingsschandaal. De adviseur van Ethereum zou …