Saturday , September 19 2020
Home / Ethereum / ’99 procent van alle cryptocurrency’s zijn over vijf jaar vergeten’ – BTC Nieuws

’99 procent van alle cryptocurrency’s zijn over vijf jaar vergeten’ – BTC Nieuws

Dealer Peter Brandt beweert dat over vijf jaar 99 procent van alle altcoins niets meer dan verre herinneringen zullen zijn. Het sentiment rondom altcoins is op dit second niet al te greatest, dus zijn uitspraak is zout in een open wond. Zelfs nu bitcoin weer aan het stijgen is, groeien de altcoins niet direct mee.

Bitcoin is goud, altcoins zijn lood

Peter Brandt suggereert dat litecoin, ethereum en ripple nog meer nieuwe dieptepunten kunnen bereiken. Hij is er heilig van overtuigd dat bitcoin de enige echte crypto is die op de lange termijn waarde blijft behouden. ‘Waar bitcoin goud is, zijn altcoins lood.’

Dit is een gewaagde uitspraak van de dealer en hij kreeg dan ook veel kritiek over zich heen. Vooral followers van litecoin, ethereum en ripple verdedigden zich met hand en tand.

Bijna alle huidige altcoins over vijf jaar niet meer noemenswaardig

Hij verzacht zijn tweet dan ook enigszins door te stellen dat litecoin en ethereum nog wel een kans van slagen hebben maar dat alle andere altcoins een ‘junk pile’ zijn. 99 procent van alle andere cryptocurrency’s zullen binnen vijf jaar vergeten zijn.

Eerder dit jaar deelde crypto-analysebedrijf DataLight een visuele weergave van de high tien cryptocurrency’s per marktkapitalisatie en hoe de high 10 zich sinds 2013 heeft ontwikkeld. Die video zie je hieronder en is zeker de moeite waard om te bekijken. Alvast een kleine spoiler: bitcoin en litecoin zijn de constanten.

De lijst bevat klassiekers met mooie namen zoals Peercoin, Namecoin, Feathercoin, Novacoin, Mincoin, Devcoin, Terracoin en Aphrodite Coin. De meesten hebben nog nooit van deze altcoins gehoord en de video gaat maar zes jaar terug in de tijd. Het is dus niet ondenkbaar dat Peter Brandt gelijk kan krijgen. Als we over vijf jaar een soortgelijke graphic maken dan kan het zomaar zijn dat de grote namen van nu niet eens meer op de lijst voorkomen.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?


Ontvang nieuwsbrief


Het is interessant om te zien dat slechts twee van de huidige high tien al sinds start 2013 bovenaan staan. De meeste cash uit 2013 zijn nu niet eens meer in de high 100 terug te vinden, althans niet onder de namen van 2013. Sommige cash hebben namelijk een rebranding gehad: een nieuwe naam en een nieuw brand.

Wat denk jij? Van welke cash verwacht jij dat ze een lange adem hebben?

About Tom Greenly

Check Also

BTC eyes drop to $10,500?

MicroStrategy, a publicly-traded enterprise intel agency, has just lately purchased a further $175 million price …

Bitcoin en Altcoins laten tekenen van opwaartse voortzetting zien – Cryptonews Netherland

De Bitcoin-prijs wint aan kracht en piekte zelfs boven de weerstandszone van $11.000. BTC corrigeert …