Friday , September 18 2020
Home / Ethereum / Ethereum (ETH) is halal, stelt Omaans adviesbureau – Crypto Insiders

Ethereum (ETH) is halal, stelt Omaans adviesbureau – Crypto Insiders

Al langere tijd heerst er een discussie binnen de islamitische wereld over cryptocurrency. Een aantal geleerden en het adviesbureau Amanie Advisors Group zijn het er nu over eens dat Ethereum halal is en dus toegestaan is binnen de islamitische wetgeving.

Sommige geleerden zien cryptocurrency als een vorm van woekeren, iets wat illegaal is volgens de islamitische wetgeving. De redenering waarop deze stelling gebouwd is stelt dat cryptocurrencies niet worden gedekt door fysieke activa en dus illegaal zijn.

In het sharia whitepaper omtrent Ethereum van Amanie Advisors stellen de adviseurs nu huge dat er geen rentetarieven mee gemoeid zijn waardoor het niet als een vorm van woekeren gezien kan worden. Ethereum is volgens de onderzoekers een “utility token” en daarom halal.

Moslims die de sharia volgen kunnen daarom zonder zorgen Ethereum gebruiken. Of dit een grote impression zal gaan hebben op de algemene adoptie van het platform blijft op dit second afwachten. Streng islamitische landen zouden Ethereum en andere cryptocurrencies hyperlinks hebben kunnen laten liggen omdat het onduidelijk was of het halal was of niet. Nu is die duidelijkheid er dus wel.

Het debat rondom cryptocurrencies is hiermee overigens niet afgesloten. Verschillende geleerden zien Bitcoin nog steeds als een vorm van woekeren. De geleerde Dr. Haitham al-Haddad, een van de leden van het Islamic Sharia Council, ziet bitcoin (BTC) als “geld dat uit het niets ontstaat”. Daarom is Bitcoin volgens hem dus niet halal.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Fb– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

+

About Tom Greenly

Check Also

Cardano, een commercieel gerund project – BNR Nieuws

Na altcoins als Ethereum, Eos, Tezos, Neo en Komodo is deze keer Cardano aan de …

The $55M Hack That Almost Brought Ethereum Down

Bloomberg Information reporter Mathew Leising’s new ebook “Out of the Ether: The Superb Story of …