Friday , September 18 2020
Home / Ethereum / Bitcoin weer door $10k, ook Ethereum en Ripple stijgen – Newsbit.nl

Bitcoin weer door $10k, ook Ethereum en Ripple stijgen – Newsbit.nl

Na een flinke daling afgelopen week zien we vandaag dat de Bitcoin koers weer tot boven de $10.000 greenback is gestegen. Dankzij deze BTC stijging zien we ook de Ripple en Ethereum koersen groen kleuren.


[Tijdelijk aanbod]: Free of charge 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan by way of Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse trade. (Klik op de onderstaande knop)

 


Bitcoin (BTC) op naar een enorme Bull Run?

Een paar dagen geleden zagen we de Bitcoin koers zo’n $600 greenback dalen in een tijdsspanne van slechts een half uur. Deze crash zorgde ervoor dat de Bitcoin koers onder de $10.000 grens zakte. De koers tikte zelfs even een dieptepunt van $9370 greenback aan op 29 augustus. Sindsdien is de BTC prijs langzaam hersteld. Vandaag zien we zelfs dat de Bitcoin koers zelfs met 5,four% is gestegen tot $10.135 greenback.

 

BTC/USD

Het is lastig om te voorspellen waar het heen gaat met de BTC koers. Aan de ene kant lijkt de grafiek op korte termijn bearish. Echter, aan de andere kant lijken alle belangrijke indicatoren op lange termijn bullish. Zo liet Mike Novogratz vorige week weten dat de betrokkenheid van institutionele beleggers, denk aan Bakkt, de cryptowereld weer een nieuwe bull run zou brengen.

Daarnaast ligt de Bitcoin hashrate op het hoogste punt ooit. Dat betekent dat het Bitcoin netwerk veiliger en sneller is dan ooit te voren. Ook dit is een belangrijke indicator voor een bull run.

 


Ethereum (ETH) prijs stijgt met four.25 procent

De grootste altcoin, Ethereum weet, dankzij de Bitcoin prijsstijging, vandaag een goede winst te boeken. Op het second van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token rond de $178,00 greenback. 24 uur geleden lag de Ethereum prijs nog rond de $170 greenback. Dat betekent dat de Ethereum koers vandaag met zo’n four,25 procent is gestegen.

 

ETH/USD

Analist Thijs geeft aan dat er tussen de $180 en de $198 greenback zeer veel resistance zit. Hij verwacht dan ook niet dat deze snel doorbroken zal worden. Echter, als deze resistance doorbroken wordt kunnen we een flinke prijsstijging verwachten.

 


Ripple (XRP) stijgt ‘slechts’ met 1.32 procent

De op 1 na grootste altcoin, Ripple (XRP), kan minder mee profiteren met de Bitcoin koersstijging. Op het second van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $zero,260 greenback. 24 uur geleden lag de XRP prijs rond de $zero,257 greenback. Dat betekent dat de Ripple koers vandaag met zo’n 1.32 procent is gestegen.

 

XRP/USD

Analist Nick geeft aan dat XRP een weerstand ondervindt tussen de $zero,260 en de $zero,264 greenback. Als deze doorbroken wordt kan de XRP prijs stijgen tot $zero,276 greenback. Daar ligt de volgende resistance.

Ook waarschuwt Nick om niet direct in te stappen na een dergelijke prijsstijging. “FOMO is gevaarlijk en kan je flinke verliezen opleveren,” zegt hij.

 


About Tom Greenly

Check Also

The $55M Hack That Almost Brought Ethereum Down

Bloomberg Information reporter Mathew Leising’s new ebook “Out of the Ether: The Superb Story of …

Top 3 Coins Price Prediction Bitcoin, Ethereum and Ripple: BTC aims for $11,355

Evaluation reveals a spike within the variety of 5,000 to 10,000 BTC transactions between Might …