Wednesday , September 23 2020
Home / Ethereum / Scam van 10 miljoen ethereum van PlusToken is groter dan BitConnect – BTC Nieuws

Scam van 10 miljoen ethereum van PlusToken is groter dan BitConnect – BTC Nieuws

Op dit second is tien miljoen ethereum ongeveer 1,eight miljard euro waard. Onderzoeksbureau Elementus schrijft dat dit het bedrag is dat is gemoeid met de rip-off van PlusToken, waar liefst 800.000 slachtoffers bij betrokken zijn.

Grootste ooit

Wat dat betreft is het gek dat grote Nederlandse media hier nog niet opgedoken zijn, dit is voor hun een mooi second om crypto naar beneden te halen.

Need vergis je niet, deze ponzi rip-off is één van de grootste ooit in cryptocurrency. Daar kwam Elementus achter toen zij by way of hun Elementus Question Engine de blockchain analyseerden.

Elementus kwam tot de volgende vijf conclusies:

  • PlusToken had op 100 ethereum adressen bijna 10 miljoen ETH van ongeveer 800.000 deelnemers staan.
  • Daarvan zijn 820.000 ETH sinds juni onaangeraakt.
  • De relaxation, ongeveer 9 miljoen ETH, werd verzonden van de PlusToken wallets naar 248.000 verschillende ontvangstadressen.
  • Het is onduidelijk hoeveel van deze grote transfers winst zijn voor de ‘winnaars’ aan de high van de piramide, of onderdeel zijn van de exitstrategie van PlusToken medewerkers.
  • De meeste ether is verstuurd naar exchanges. Liefst 48 procent ging naar Huobi.

9,9 miljoen ether van 800.000 adressen

Elementus heeft het handelsvolume van PlusToken gebundeld per bloknummer. Opvallend is dat de transacties bij blok eight.040.000 (27 juni) opeens stoppen. Dat is dezelfde dag dat een groot deel van het workforce van PlusToken is gearresteerd.

Van de 9,9 miljoen ETH zijn 9,2 miljoen cash al verstuurd

Hierboven zie je per bloknummer hoeveel ether PlusToken heeft verstuurd/opgenomen. De piek lag rond blok 7.700.000, ongeveer een maand voordat alle de cash van gebruikers werden bevroren.

Piramidespel kent grote winnaars (maar heel veel verliezers)

De uitbetalingen zijn verdeeld over 248.000 verschillende adressen. Maar het meerendeel van het quantity komt maar van een paar ontvangstadressen. Elementus gaat er vanuit dat elk adres één PlusToken-deelnemer voorstelt. In dat geval kan je concluderen dat 5 miljoen ether is uitgekeerd aan een groep van 7.000 deelnemers (minder dan 1 procent van alle deelnemers). De high van de piramide heeft miljoenen verdiend.

Exchanges verdienen goed aan rip-off

Hierboven zie je alle 248.000 ethereum ontvangstadressen waar PlusToken ether naar toe heeft gestuurd. De namen in die cirkels zijn allemaal exchanges. Huobi is een Chinese language alternate en heeft liefst 48 procent van alle PlusToken ethers ontvangen. Elementus verwacht niet dat Huobi een rol speelt in deze Ponzi, maar ze vragen zich wel af waarom Huobi zo populair is bij PlusToken en zijn gebruikers.

Meer dan alleen ether

Elementus heeft vooralsnog alleen de blockchain van Ethereum onderzocht en dit was al 1,eight miljard euro aan ether. De omvang is nog veel groter, PlusToken was ook zeer actief met bitcoin, ripple (XRP) en EOS.

PlusToken zou zomaar het allergrootste crypto piramidespel ooit kunnen zijn. Groter dan BitConnect en OneCoin.

About Tom Greenly

Check Also

Ethereum Price May Plunge To $250: Here’s What Analysts Think

KEY POINTS Ethereum drops to $340, a 28% lower from its 2020 excessive of $480 …

Bitcoin zakt richting $10.600, Ripple onder de $0,24 – Cryptonews Netherland

Na een duidelijke doorbraak van meer dan $11.000, kreeg de bitcoin-prijs weerstand in de buurt …