Friday , September 18 2020
Home / Ethereum / Uitverkoop op BitMax: Bitcoin voor 1 dollar, Ethereum voor 7 dollarcent – LekkerCryptisch

Uitverkoop op BitMax: Bitcoin voor 1 dollar, Ethereum voor 7 dollarcent – LekkerCryptisch


Vrijdag vroeg in de ochtend stonden various cryptovaluta in de uitverkoop op BitMax. Bitcoin werd verkocht voor minder dan een greenback, en Ethereum was in te slaan voor slechts 7 dollarcent. De alternate is deels buiten werking gesteld.

Alternate

‘Abnormale marktfluctuaties’

Je begrijpt: het was niet de bedoeling dat de munten zo goedkoop van handen wisselde. Vrijdagochtend om kwart voor negen stelde BitMax haar gebruikers op de hoogte van de abnormale activiteit: “BitMax.io heeft opnames tijdelijk uitgeschakeld vanwege abnormale marktfluctuaties”.

Op het second van schrijven is dit het enige dat bekend is over de ontstane situatie. In de Telegram-groep van de alternate barst het van de mensen die zich afvragen waarom hun account niet meer werkt. Een enkeling vraagt of hij z’n gevangen winsten behoudt.

Bitcoin voor één greenback

Op de homepage van BitMax kan je per handelspaar de zogeheten ‘24h Low’ inzien. Daarin is (nu nog) de abnormale gang van zaken in te zien, met als uitschieter de verkoop van Ethereum’s ether voor slechts 7 dollarcent.

Volgens het overzicht is de laagste stand voor Bitcoin slechts 10 greenback, maar volgens het orderboek van BitMax is de laagst gemeten prijs een stuk lager: 32 dollarcent.

Problemen bij Amazon de oorzaak?

Op dit second is onduidelijk wat precies de oorzaak is van de problemen bij BitMax. Eén van de verhaallijnen is dat het te maken heeft met problemen bij Amazon’s hostingoplossing AWS in Tokio. Op de statuspagina van Amazon is inderdaad uitval gemeld.

Ook andere exchanges in de regio melden problemen te ervaren, waaronder Binance en KuCoin. “Vanwege oververhitting van een deel van onze machines die bij AWS in Tokio staan, is een deel van onze dienstverlening mogelijk niet beschikbaar”, schrijft KuCoin op de eigen web site.

De problemen zijn echter niet te vergelijken met wat er bij BitMax is gebeurd. Of deze twee gebeurtenissen met elkaar te maken hebben, moet nog blijken. En als AWS er een rol in heeft gespeeld, is bovendien de vraag op welke manier de problemen bij BitMax zijn ontstaan.

Op dit second is het onduidelijk of er BitMax-handelaars zijn die de goedkoop ingekochte munten van de alternate af hebben gekregen.

bitmax


Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met enterprise, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

About Tom Greenly

Check Also

The $55M Hack That Almost Brought Ethereum Down

Bloomberg Information reporter Mathew Leising’s new ebook “Out of the Ether: The Superb Story of …

Top 3 Coins Price Prediction Bitcoin, Ethereum and Ripple: BTC aims for $11,355

Evaluation reveals a spike within the variety of 5,000 to 10,000 BTC transactions between Might …